Marlon Tajik försvarade sitt SM-guld

BJJ. Ännu en framgång för den unge Prana-fightern.
(Foto: Kenta Hammarström)

25 september 2022  |  Mats Lilja

Av de 14 svenska mästarna på seniorsidan i helgens BJJ-SM i Stockholm var det bara fyra som lyckades försvara sitt guld från förra året. En av dem var blott 19-årige Marlon Tajik från arrangörsklubben Prana Jiu Jitsu Klubb. Precis som förra året i Växjö tog han hem herrarnas medeltungviktsklass (-88 kg).

– Det känns bra. Jag försvarade mitt guld och fick submission i 3 av 4 matcher. Det kan gå bättre nästa gång men det var bra, säger han till budokampsport.se.

Hade du satt större press på dig själv i år eftersom du hade ett guld att försvara?

– Det är alltid samma press och målet är alltid detsamma. Du måste börja med att vara bäst någonstans för att bli bäst i världen. Vi har kört hårt på Prana, min coach Kenta Hammarström är nog den bästa tränare jag har sett. Jag följer bara hans vägledning och det ger resultat. Så jag tackar honom, alla på klubben och min familj.

Var det någonting under SM som du tycker fungerade extra bra?

– Jag tyckte att jag visade att jag försöker att skilja mig från resten genom att kunna avsluta alla matcher. Tyvärr gick det inte i första matchen men i kvart, semi och final så drog jag ut alla.

Var 8-delsfinalen mot Alexander Baffoun din tuffaste match?

– Ja, det skulle jag säga. Inte på grund av atleticismen utan för att det var en väldigt taktisk match. Han körde väldigt säkert spel så det blev inte så mycket utbyten. Jag gillar när det blir mer action men det var en bra match, han spelade mycket fint.

Efter segern mot landslagsmannen Baffoun följde Marlon Tajik upp det med att besegra även Tommie Elvér, Sargon Orahim och Fredrik Widgren på sin väg mot SM-guldet.

Hur ser din fortsatta satsning ut den närmaste tiden?

– Jag fortsätter som vanligt. Jag var tillbaka på klubben idag för att träna. Och jag tänker träna på så mycket det går inför kommande tävlingar. Jag siktar i alla fall på tre stycken till i år innan vi sätter igång träningen inför nästa år, säger Marlon Tajik.

Mer om BJJ-SM 2022

» BJJ-SM avgörs för första gången i centrala Stockholm
» Svenska mästarna i BJJ 2022

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52