Ett guld och tre brons under MMA-EM

MMA. EM i MMA är över för denna gång och det blev sex medaljer sammanfattningsvis. Fyra seniormedaljer och två juniormedaljer tog Sverige med sig hem.
(Foto: IMMAF)

2 oktober 2022  |  Annie Bondefelt

EM i MMA avslutades under lördagen i Italien, för svensk del blev det sex medaljer varav fyra var seniormedaljer. Nikolija ”Nina” Milosevic fick ställa sig högst upp på pallen när hon blev enda svensk att ta ett guld. Milosevic tog VM-guld i början på året och fick nu återigen en medalj av den ädlaste valören. Detta efter att hon först vann semifinalen mot italienskan Giulia Grossi och sedan vann finalen i bantamvikt mot Paulina Kontna från Polen på TKO.

Sverige tog även tre bronsmedaljer, Daniyal Shamkhalov vann sina första två matcher i turneringen i fjädervikt mot irländaren Jordan Bradshaw och Mika Rasanen från Finland. Tyvärr förlorade han sen semifinalen mot fransmannen Ammar Mazri och fick nöja sig med ett brons. Hanna Palmquist tävlade i flugvikt och vann även hon sina två första matcher, en mot italienskan Giulia Vople och en mot finskan Sonja Pohjalainen. I semifinalen mot Marta Pankiv från Ukraina tog det dock stop och det blev brons för Palmquist. Yrsa Sandin blev Sveriges tredje bronsmedaljör efter att också hon fick se sig besegrad i semifinalen i lättvikt, denna gång mot Millie-Rae Vardy från England.

Sverige tog även två juniormedaljer, Astrid Vikgren fick en silverpeng i flugvikt medan Benjamin Hajijan tog brons i fjädervikt.

– EM bjöd på riktigt tufft motstånd, nivån på turneringen var otroligt hög och vi fick med oss väldigt mycket lärdomar. Våra juniorer var riktigt vassa under mästerskapet och tog två medaljer. Sen hade vi Nikolija “Nina” Milosevic och Daniyal Shamkhalov som visade rutin och gjorde bra insatser. Josefine Modig mötte polska Magdalena Czaban som har vunnit massor av medaljer, vi tyckte dock att hon tog den matchen men vi fick inte domslutet med oss. Tyvärr möttes de ju direkt i första matchen och Josefine åkte ut, annars är jag övertygad om att hon skulle tagit en medalj. Vill även nämna Robin Kohzadi som imponerade, han skulle egentligen tävlat som junior men fick inte plats så han hamnade bland seniorerna och gjorde riktigt bra ifrån sig där, säger förbundskapten Besam Yousef till budokampsport.se

Seniormedaljer

Sveriges flagga Nikolija Milosevic guld
Sveriges flagga Daniyal Shamkhalov brons
Sveriges flagga Hanna Palmquist brons
Sveriges flagga Yrsa Sandin brons

 

Juniormedaljer

Sveriges flagga Astrid Vikgren silver
Sveriges flagga Benjamin Hajijan brons

 

Läs mer hur det gick för de resterande svenskarna i vår tidigare artikel om mästerskapet.

Foto: Besam Yousef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52