VM-guldet får Nikolija Milosevic att sikta högt

MMA. I lördags vann hon VM-finalen i MMA i bantamvikt. Hemma igen har hyllningarna strömmat in till Nikolija ”Nina” Milosevic, som berättar för budokampsport.se om resan till VM-guldet, om känslan när hennes arm höjdes till väders efter finalen och om den helhjärtade nya MMA-satsningen.
– Det går ett rus genom hela kroppen, allt jag har gjort fram till guldet var verkligen värt det, säger hon.
(Foto: Svenska MMA-landslaget)

31 januari 2022  |  Jonathan Broberg

Det blev en alldeles underbar VM-resa till Abu Dhabi för landslagsdebutanten Nikolija Milosevic från Göteborg.

Det som började som en dröm ringades in med att förverkliga den, då hon i lördags blev världsmästare i bantamvikt.

– Det är helt fantastisk. Det är ren lycka. Det känns overkligt, allt har gått så fort och jag försöker smälta det. Det är idag, nu när jag har kommit hem igen, som jag kanske börjar förstå det här.

Vägen till guldet gick via fyra tuffa matcher där finalen förstås blev zenit. ”Nina” berättar att det var svårt att njuta av framgången under mästerskapet.

– Det gick inte. Det fanns inte plats för det. När man väl är där gäller det att få in rutiner som funkar för dig. Allt fokus är på att försöka prestera så bra man bara kan. De som säger att man är i en bubbla, de har väldigt rätt. För mig gällde det att äta, sova, väga in och tävla. Allt för att vara som bäst i matcherna och det gick ju rätt hyfsat. (skratt)

“Ville få en varierad matchbild”

Finalen vann hon över Raiane Guimares efter enhälligt domslut, och hon menar att hennes gameplan fungerade väl.

– Jag kikade lite på hennes matcher och såg att hon gillar att boxas och ha matcherna stående. Men jag tyckte det var lite variation från hennes sida, så det ville jag utnyttja. Jag ville få en varierad matchbild där jag kunde störa hennes game och göra matchen till min via lite klinch och nedtagningar och att hålla avstånd. Det lyckades jag med.

På segerbilder efter finalen kan man se och höra ett djupt vrål från henne.

– Det går ett rus genom hela kroppen, allt jag har gjort fram till guldet var verkligen värt det där och då. Det är svårt att beskriva det. Det är lättnad, lycka och en stark känsla av att ”jag gjorde det, jag lyckades”. Det var bara att skrika ut alla känslor som kom.

Milosevic har sin kampsportsbakgrund som thaiboxare. Men i hennes jakt på att bli komplett började hon med BJJ, för att utveckla sin grappling.

– Tanken var att testa på det under ett år, men jag blev fast. Jag tyckte det var jätteroligt och jag kände att jag verkligen kunde utvecklas. Fortfarande är jag kanske lite mycket av det ena eller det andra, antingen är jag striker eller så vill jag grapplas. Jag kommer lägga ner mycket tid att för att förbättra mig.

“Siktar på att bli så bra det bara går”

Nu väntar nya utmaningar för henne och också ett nytt sätt att ta sig an idrottssatsningen i stort.

– Jag har faktiskt sagt upp mig på jobbet för att kunna satsa hundra procent på MMA framöver. Det blir spännande. Jag siktar på att bli så bra det bara går och jag hoppas att jag i framtiden kan få ett kontrakt i någon stor organisation.

Hon kommer inte att fira VM-guldet nämnvärt, för om två veckor väntar SM i Skövde.

– Jag kommer att gå upp en viktklass också. Det är kanske inte optimalt med SM så nära inpå VM, samtidigt sköts ju VM upp och det är som det är. Men jag ser fram emot SM, det ska bli kul.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0