JVM-guld i kickboxning till Daniella Eshagi

KICKBOXNING. Under helgen vann Daniella Eshagi junior-VM-guld i kickboxning.
– Det är absolut min största framgång hittills, säger 17-åringen till budokampsport.se.
(Foto: Kickboxningslandslaget)

11 oktober 2022  |  Jonathan Broberg

Junior-VM i kickboxning hölls i helgen i Lido de Jesolo, nära Venedig, i Italien.

För en av de svenska kickboxarna slutade mästerskapet i succé. Daniella Eshagi vann guld i-60-kilosklassen i stilen KL (kick light) när hon besegrade polskan Dominika Plichta i finalen. Matchen bröts i tredje ronden.

– Det är svårt att ta in, jag har nog ännu inte förstått att jag vann guld. Det är min absolut största framgång hittills. Jag har bara tävlat i ett WAKO-mästerskap innan och det var World Cup i somras. Nu ska jag njuta av det här och satsa framåt för att bil ännu bättre, säger hon.

Övriga svenska resultat

För den andre svenska deltagaren under JVM, Vilgot Andersson, slutade mästerskapet med delad nionde plats i -69-kilosklassen. 

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52