VM-guld till Jenny Öster Hall och Mike Malmer

JUJUTSU. Fyra medaljer tog parautövarna under sista dagen av VM i jujutsu. Det blev guld till Jenny Öster Hall och Mike Malmer medan Ida Björnritz fick nöja sig med ett silver.
(Foto: Roger Berger)

8 november 2022  |  Annie Bondefelt

Idag avslutades VM i jujutsu som har arrangerats i Abu Dhabi under helgen och föregående vecka. Under dagen var det dags för parautövarna att kliva in på tävlingsmattan och Sverige representerades av Jenny Öster Hall, Mike Malmer och Ida Björnritz. Jenny Öster Hall som förra året tog dubbla VM-guld deltog i bägge damklasserna och fick i den ena finalen möta den mycket erfarna Ruthiana Osleny från Angola. Öster Hall gav sitt allt men finalmatchen var tuff och hon fick till slut nöja sig med silvret. I +70 kilosfinalen fick hon möta sin egen landsmaninna, Ida Björnritz. Björnritz gjorde många fina försök under matchen men Öster Hall var vassare i denna finalmatch och vann guldmedaljen. 

Mike Malmer, som liksom Öster Hall är en mycket erfaren fighter, fick möta Attila Szanto från Rumänien i tungviktsfinalen. Malmer visade upp bra jujutsu och vann finalen enkelt mot rumänen. 

För Sverige blev det sammanlagt åtta medaljer under VM, läs alla resultat från mästerskapet här.

 

Text: Annie Bondefelt

51
43
52