Linnea Ekman kick

EM-brons till Linnea Ekman i kickboxning

KICKBOXNING. Brons till Linnea Ekman i stilen kick light efter en tuff semifinal mot den flerfaldiga världsmästarinnan Giulia Compagno från Italien.
(Foto: Svenska Kickboxningsförbundet)

17 november 2022  |  Annie Bondefelt

Ekmans väg mot bronset i +70 kg i stilen kick light började med vinst i kvartsfinalen mot Alexandra Teixeira från Portugal. Ekman imponerade med hårda sparkar och en fin teknisk boxning i matchen och vann med siffrorna 3-0. I semifinalen mötte svenskan den flerfaldiga världsmästarinnan Giulia Compagno från Italien, det blev en jämn match med hårda slagserier, vassa lowkicks och ett högt tempo matchen igenom. Italienskan var dock mer intensiv och tog hem segern, Ekman missar därmed final och får nöja sig med en bronspeng.

– Semifinalen var rätt tung, hon vägde rätt mycket mer och jag är inte riktigt van att det är en sådan stor viktskillnad. Jag fick till en del tekniker men i tredje växlade hon upp och orkade lite till. Det här är mitt första EM och mitt mål var att ta medalj, jag är glad att jag lyckades även om jag hade velat ta guldet, säger Ekman till budokampsport.se

 

 

Under mästerskapet blev det ytterligare ett brons i masterklassen till Annika Berglund tidigare i veckan i light contact -65 kg. Resten av svenskarna nådde inte medalj men Lina Saad, Sofia Sjöström Bedziri, Paula Stenung och ovan nämnda Linnea Ekman kvalificerade sig alla till European Games som arrangeras i Polen under nästa år.

 

Text: Annie Bondefelt

51
43
52