Två säkrade EM-brons i kickboxning

KICKBOXNING. EM i kickboxning pågår just nu i den turkiska staden Antalya. Annika Berglund tog EM-brons i masterklassen och Linnea Ekman går upp i semifinal i stilen kick light mot italienskan Giulia Compagno under morgondagen.
(Foto: Svenska Kickboxningsförbundet)

16 november 2022  |  Annie Bondefelt

Det har varit en spännande men tuff turnering för det unga landslaget som är på plats i Turkiet när EM i kickboxning avgörs. Som vi skrev i en tidigare artikel består landslaget av många mästerskapsdebutanter som har fått känna av den internationella hetluften. Först ut på mattan var dock Annika Berglund som tävlade i masterklassen, i stilen light contact. Berglund gick upp i semifinal mot Elisabeth Fieroli från Storbritannien i -65 kilosklassen, hon gjorde en bra match men mot en mer meriterad motståndare och fick se sig besegrad och nöja sig med en bronspeng.

Foto: Svenska Kickboxningsförbundet

Kvar i turneringen med ett säkrat brons och chans på guld är Linnea Ekman som går semifinal i kick light i +70 kg under torsdagen. Ekman vann kvartfinalen övertygande med siffrorna 3-0 mot Alexandra Teixeira från Portugal under gårdagen och möter i semifinalen italienskan Giulia Compagno.

I samma stil gick även Paula Stenung match i -55 kilosklassen, hon vann sin första match mot Greklands Konstantina Arioniada med 3-0. En kontrollerad match som Stenung vann komfortabelt. Tyvärr förlorade dock Stenung sen gårdagens match mot Lucia Feckova från Slovakien och är därmed ute ur turneringen.

18-årige mästerskapsdebutanten Ahmad Almustafa gjorde en stark insats i -74 kg med förlorade tyvärr debuten mot polacken Szymon Majewski med 3-0.

I lowkick-klassen hade Sverige en tävlande, Sofia Sjöström Bedziri, hon tävlade i -56 kg och mötte i sin första match grekiskan Asimenia Kyrlaki. Sjöström Bedziri vann matchen med övertygande 3-0 och var vidare till kvartfinal där hon mötte Feyanur Azizoglu från hemmanationen Turkiet. Matchen var intensiv och Sjöström Bedziri såg ut att ta hem vinsten när turkiskan tog poäng i matchens sista sekunder och svenskan blev därmed av med vinsten, slutsiffrorna blev 2-1 till Turkiet.

Foto: Annika Berglund

Debutanten Livia Nygaard som tävlade i -56 kg (K1) ställdes mot Anastazija Petrovic från Montenegro i hennes första match, hon visade upp fina tekniker men fick se sig besegrad med 2-1. 

Lina Saad tävlade också i K1 men i -60 kilosklassen och gjorde även hon sin internationella debut detta EM. Saad fick en tuff lottningen när hon direkt fick möta tyskan Sila Roderburg, en match svenskan tyvärr förlorade med 0-3 efter en stark upphämtning i tredje ronden.

Leo Eshagi tävlade i -67 kg, trots en bra insats i en krigarmatch mot världsmästaren i thaiboxning så fick han se sig besegrad av portugisen Tiago Santos med 3-0.

I -71 kilosklassen gjorde Hubert Majewski sitt första internationella mästerskap, även han klev upp i ringen mot en världsmästare och gjorde en bra insats men räckte inte hela vägen. Mindauga Narauskas från Litauen var denna gång snäppet bättre och tog hem segern med 3-0.

Många nya erfarenheter för ett ungt landslag där inte mindre än fyra av de svenska deltagarna, Lina Saad, Sofia Sjöström Bedziri, Paula Stenung och Linnea Ekman, genom sina prestationer kvalificerade sig till nästa års European Games som anordnas i Polen.

Ta del av alla resultat på resultatsidan.

Följ Linnea Ekman fortsatta äventyr via det internationella förbundets stream

 

Text: Annie Bondefelt

51
43
52