Sanne Larsson laddar inför EM

KYOKUSHIN. Den 3 december är det dags för EM i stilen shinkyokushin, tävlingen avgörs i den polska huvudstaden Warszawa. Genom mästerskapet kan deltagarna också kvalificera sig till nästa års VM.
– Det är det enda sättet att ta sig till VM så det är det största målet med hela tävlingen, säger Sanne Larsson.
(Foto: Magnus Hansen )

29 november 2022  |  Annie Bondefelt

Delar av kyokushin-eliten är på väg till Polen för EM i shinkyokushin. Sanne Larsson och Mirjam Björklund kommer delta i tävlingen och hoppas genom sina resultat inte bara ta medalj men också kvalificera sig till VM i Tokyo nästa år. Även Ali Hayder är anmäld men just nu är det ovisst om han kan delta.

Sanne Larsson deltog i slutet av september på VM i shinkyokushin men blev där utan medalj efter hård konkurrens i +60-kilosklassen. Nu blickar hon fram emot EM.

Hur har uppladdningen gått inför EM? 
– Uppladdningen har tyvärr varit kantad av skador vilket gjort att vissa delar av den fysiska formen har utvecklats och andra stagnerat. Men nu när mästerskapet närmar sig väljer jag att fokusera på det som känns bra just nu. Allt är som det är och det är onödigt att lägga energi på att tänka på annat än positiva tankar.

Är det något specifikt du har fokuserat på sen VM i september?
– Planerna jag hade för hösten grusades av skadorna men jag har kunnat fokusera på benstyrka en hel del. Nu har vi tyvärr benskydd på oss men jag hoppas ändå att det ska ge utdelning.

Vad har du för förhoppningar på din prestation?
– Jag tar en match i taget, satsar på att kroppen håller och åker jag ut är det för att den andra är bättre, inte för att jag underpresterar. Fram tills domen faller har man alltid en chans så det gäller att inte sätta gränser för sig själv innan dess genom att tänka i banor som “vad är rimligt, vad hoppas jag, vad borde jag prestera”.

Det finns en möjlighet att genom EM kvalificera sig direkt till VM nästa år i Tokyo, hur går tankarna kring det?
– Det är det enda sättet att ta sig till VM så det är det största målet med hela tävlingen, avslutar Larsson.

 

Svenska truppen

Sveriges flagga Mirjam Björklund 3 KYU Keiko KK
Sveriges flagga Sanne Larsson 4 KYU Enzo Kyokushin Karate

 

Följ mästerskapets resultat här.

 

Text: Annie Bondefelt

51
43
52