Antidoping

FÖRENING. Alla som deltar i en idrottsförenings verksamhet omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare och ledare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna. (Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån)

1 december 2022  |  Kansliet

Alla som deltar i verksamhet i en idrottsförenings omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare och ledare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna.

För att hjälpa sina medlemmar att känna till vad som gäller rekommenderas alla föreningar att genomföra e-utbildningen Vaccinera klubben. Utbildningen är ett hjälpmedel för att ta fram en plan för antidoping, både förebyggande och akut. 

Föreningen kan genomföra utbildningen på egen hand men också under vägledning av sin RF-SISU konsulent. Kontakta föreningens RF-SISU distrikt för mer information.

Läs mer om antidoping
» Antidoping SB&K
» Antidoping Sverige

51
43
52