EM-brons till Andreas Tampe

KYOKUSHIN. Under dagen avgjordes EM i Partille Arena i Göteborg. Tävlingarna i kata var först ut och där blev det en svensk bronspeng.
– Det känns fantastiskt kul! Jag kände mig laddad idag och allt stämde bra, säger Andreas Tampe till budokampsport.se

1 april 2023  |  Annie Bondefelt

Det svenska mix kata teamet inledde svenskarnas äventyr på mattan, tyvärr var det inte svenskarnas dag och de nådde ingen semifinal. 

Ella Elvander från Uppsala var först ut i de individuella tävlingarna, hon fick möta Sophie Piens från Frankrike och vann en klar 4-0 seger. I åttondelsfinalen mot polska Anna Kolasinska förlorade dock Elvander tyvärr och var därmed utslagen. Även Alicia Edin vann sitt första möte mot Siyana Stratieva från Bulgarien men fick sen sig besegrad i åttondelsfinalen mot ungerskan Panni Balazs.

En som gick vidare från sin åttondelsfinal var Ki Pasanen, hon vann en jämn match mot rumänskan Oana Pavel innan hon i kvartfinalen fick gå upp på mattan mot en av stornationerna inom idrotten, Litauen. Litauiskan Diana Maciute blev en för stor utmaning för svenskan som förlorade matchen. Dock kan Pasanen glädjas åt att hennes placering i tävlingen säkrade en biljett till VM i Japan i höst.

– Såklart väldigt kul med ett EM på hemmaplan och att det gick så pass bra för mig också. Nu får jag chans att utvecklas vidare i VM i oktober. Jag är nöjd med min insats, säger Pasanen till budokampsport.se

Adam Rogård gick sin första match mot Nikolaj Lunn Jensen, dansken tog vinsten och blev senare den som tog hem guldet. En liknande väg fick Morgan Nordin gå som även han förlorade sin första match mot Bogdan Petrean från Rumänien.

Den svensk som nådde längst denna tävlingsdag var Andreas Tampe. Svensken vann åttondelsfinalen mot Attila Toth från Ungern, Tampe tog sig också vidare från kvartsfinalen mot Tomas Zienius från Litauen. Men i semifinalen tog det stop då han mötte samme dansk Rogård tidigare mött under dagen, Nikolaj Lunn Jensen.

– Det känns fantastiskt kul! Jag kände mig laddad idag och allt stämde bra. Jag tränat i 30 år och deltagit på EM förut, då blev det en femte plats som bäst men nu gick det bättre och det blev ett brons. Jag kände mig fokuserad och direkt när jag körde katan kände jag att den satt, allt stämde och jag blev mer och mer fokuserad för varje match. Det var fantastiskt att få representera Sverige på hemmaplan, att få visa upp en fin kata och gå hela vägen till pallen. Nu blir nästa mål VM i Japan i mitten på oktober, säger Tampe till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt

47
38
39