IFK-EM guld till Ali Hayder

KYOKUSHIN. IFK EM-guld till Ali Hayder under helgens mästerskap i Armenien.
– Jag hade känslan att jag kunde gå hela vägen, säger Ali Hayder till budokampsport.se
Foto: Privat

26 april 2023  |  Annie Bondefelt Carriage

Många känner igen hans namn vid det här laget, Ali Hayder. Under en längre tid har han tillhört eliten inom kyokushin och för någon månad sen tog han EM-brons på hemmaplan i Göteborg. I helgen var det dags för ytterligare ett EM, IFK-EM, och denna gång nådde han högst upp på pallen.

– Det känns jättebra, vi var fyra svenskar på plats och jag kände att vi var ett bra team. Vi sa från början att nu går vi in och tar fyra guld. Det var en bra inställning och fullt fokus. Jag var mindre nervös än i Göteborg och jag hade en positiv känsla genom hela tävlingen, säger Hayder.

Turneringen kändes rätt från början och Hayder hade på känn att denna gång skulle han gå hela vägen. 

– Jag hade känslan att jag kunde gå hela vägen, jag knockade min motståndare i första matchen och efter andra kände jag att jag kommer vinna oavsett vem jag möter, säger Hayder. I oktober väntar VM i kyokushin och Hayder ser fram emot turneringen med stor förväntan.

– Jag tror jag kommer göra någon mer tävling innan men målet är såklart VM. Eftersom det är en så kallad öppen tävling så kan jag få möta någon som väger mycket mer så det gäller att träna på ordentligt inför, säger Hayder.

Med på tävlingen fanns också tre andra svenskar från en annan organisationen som gjorde fina prestationer.

 

Text: Annie Bondefelt

56
48
57