ewin ates

Fyra svenskar vidare till VM-final i thaiboxning

THAIBOXNING. Idag klev seniorerna in för semifinaler, det blev VM-brons för Moa Carlsson efter en skada i första ronden. Resterande fyra svenskarna vann sina matcher och är vidare till VM-final.
Foto: Nicole Kaiser

10 maj 2023  |  Annie Bondefelt Carriage

Först upp i ringen var Camilla Danielsson i -45kg som mötte Yhen Wai Chan från Hongkong. Trots en tuff och jämn första rond, som svenskan förlorade, kämpade hon sig tillbaka in i matchen med en imponerande beslutsamhet. I andra och tredje ronden fokuserade hon på sparkar och clinch och Wai Chan såg ut att tappa motivationen och blev mindre och mindre aktiv. Danielsson vann matchen efter en övertygande rond och är nu i VM-final.

Moa Carlsson match mot Laura Burgos från Mexiko blev tyvärr inte den semifinal svenskan hade hoppats på, efter en jämn inledning mot den långa mexikanskan fick Carlsson en räkning. Direkt efter ljöd paussignalen och det svenska teamet signalerade att Carlsson behövde bryta matchen på grund av skada. Carlsson hamnade i och med det på en tredje plats och åker hem med ett delat VM-brons.

Ewin Ates  mötte sen portugisiskan Anna Catarina Bajouco i 60-kilosklassen. Ates fick till flera snygga raka slag och många bra midjesparkar och mycket mer hanns inte med innan Bajouco var tvungen att bryta på grund av skada efter första ronden. Ates är därmed i VM-final.

Nästa svensk på tur var Irene Forsell Nilsson som i -75kg ställdes mot Larisa Sasa från Serbien. Foresell Nilsson tog snabbt initiativet i matchen och levererade kvicka slagkombinationer och vassa knän och serbiskan fick räkning redan i första ronden. Det blev också den enda ronden som slutfördes då matchen bröts av domaren till svenskans fördel.

Sist ut på mattan var Mustafa Aboutaka, han fick möta Elad Danji Suman från Israel i 75-kilossklassen. Det var tydligt att det var två killar som bägge hade en stark vilja och fin teknik. Israelen tog första ronden efter prov på mycket hårda och pricksäkra lowkicks samt bra slagserier. Den andra ronden var jämn men i tredje visade svensken varför han kommit till Bangkok, tydliga tekniker med kraft bakom kom på rullande band. Spinning elbow, vänster krokar, hoppknän och armbågar levererades av Aboutaka och det var en imponerande beslutsamhet han bjöd publiken på. Efter en lång väntan på domslut höjde till slut domaren svenskens arm i luften och även Aboutaka är i VM-final i thaiboxning.

mustafa aboutaka

Text: Annie Bondefelt

56
48
57