SB&K:s ordförande blickar ut mot en spännande kampsportshöst

SB&K. Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Fredrik Gundmark berättar om våren, hur sommaren varit och vad som kan komma att bli verklighet i höst.
– Vi har mycket kul att se fram emot, säger han till budokampsport.se.

4 augusti 2023  |  Jonathan Broberg

Det var en intensiv kampsportsvår med bland annat förbundets stämma som präglade våren.

Men det satsades även på det fortsatta vision- och värdegrundsarbetet som SB&K sjösatte ifjol. Fredrik Gundmark, SB&K:s ordförande, ser tillbaka på en fullspäckad vår.

– Det var helt klart en del stora insatser som vi gjorde under våren och början på sommaren. Det började med vår Förbundskonferens där vi fortsatte arbetet med vision och värdegrund. Sedan kom ju stämman ganska tajt inpå det, där vi delvis fick en ny styrelse som jag för övrigt tycker har kommit in väldig bra i det. Och sedan kom Riksidrottsmötet. Det var mycket som hände under våren.

Under tidig sommar stod det också klart att SB&K var ett av förbunden inom RF som tilldelats resurser för projekt i prioriterade områden.

– Det blir mycket spännande att utveckla det vidare. Vi är just nu inne i en rekryteringsfas av en projektledare och jag tror vi har ett bra utgångsläge för att göra något riktigt bra. Vi har också en otrolig resurs i Patrik Asplund som har jobbat i många år med det här. Det blir som sagt kul att följa det arbetet under hösten.

Under hösten kommer SB&K också att fortsatt satsa på utbildningar.

– Ja, vi fortsätter jobba med utbildningar och vi hoppas kunna presentera en digital utbildningsplattform under tidig höst.

Och apropå många stora positiva händelser, Fredrik Gundmark är nys hemkommen från VM i taido i Japan, där svenskarna skördade stora framgångar.

– Landslaget gjorde ett kanon-VM tycker jag. Det är måna unga som verkligen tar för sig och det var en ynnest att se en sån som Oskar Sjöberg som tog två individuella medaljer, och var enastående. Oscar Björkhem gjorde bra ifrån sig också och är ett framtidsnamn. Även moa Celander imponerade på mig.

Under VM kom också beskedet att mästerskapet nästa gång hålls i Sverige 2027.

– Såklart ett väldigt roligt besked. Sverige är bra arrangera tävlingar så det här kommer bli bra. Jag ser fram emot VM om fyra år.

51
43
52