Fokus på norra Sverige i höstens utbildningsschema

UTBILDNING. Tre tillfällen till tränarutbildning i de nordligaste distrikten när steg 1 arrangeras i Östersund och Luleå följt av steg 2 i Sundsvall. Utbildningarna genomförs utan deltagaravgift.

29 augusti 2023  |  Sofia Arnbom

Höstens första tränarutbildning närmar sig med en steg 1 i Östersund den 23-24 september. Intresset har varit stort men det finns i skrivande stund plats för fem deltagare till. Passa på, anmälan stänger nu på söndag 3 september.

För den som befinner sig längre norrut i landet erbjuds en steg 1 i Luleå den 28-29 oktober. Deltagare som önskar gå vidare med nästa steg redan under hösten har möjlighet att göra det med steg 2 i Sundsvall den 11-12 november. Alla medlemmar oavsett distriktstillhörighet är självklart välkomna att delta.

– Östersund är en utbildningsplats som vi försökt få till under en längre tid och äntligen är vi där! Vi har arbetat för att erbjuda utbildningstillfällen som når medlemmar i de mer nordliga delarna av landet så det är väldigt roligt att vi nu är i gång med flera utbildningar i Norrland, säger utbildare och ordförande i SB&K:s utbildningskommitté Frej Levin.

På Bosön utanför Stockholm genomförs en steg 1 och steg 2 parallellt i mitten på oktober. Där finns platser kvar på steg 1 medan det just nu är reservlista på steg 2. Datum för fler utbildningstillfällen under hösten eller nästa år publiceras så snart utbildare är tillsatta.

– Närhet är viktigt och vi arbetar för att det över tid ska finnas möjlighet att gå en utbildning nära dig, oavsett var i landet du bor. Det är i mötet mellan olika kampsporter och föreningar som vi hittar mest utvecklingspotential för kampsport, fortsätter Levin.

Ingen deltagaravgift tas ut för den som genomför sin utbildning, detta tack vare återstartsstöd som förbundet erhållit för kompetensutvecklande insatser.

Utbildningstillfällen, länkar till anmälan och kursplaner finns på Förbund › Utbildning.

Varmt välkommen med din anmälan!

 

Text: Sofia Arnbom

51
43
52