Josefine Lindgren Knutsson om UFC-kontraktet

MMA. Svenskan hoppar in som ersättare under september-gala i Las Vegas.
– Dubbel glädje, säger Josefine Lindgren Knutsson till budokampsport.se
(Foto: Stefan Romare MMA)

4 september 2023  |  Annie Bondefelt

Det kan gå fort inom idrotten, i slutet av augusti kom besvikelsen att det inte blev något UFC-kontrakt trots vinsten mot Isis Verbeek. För några dagar sen ändrades besvikelsen till glädje då MMA-fightern Josefine Lindgren Knutsson blev erbjuden att hoppa in som ersättare för Elise Reed.

Hur har de senaste veckorna varit känslomässigt? Först din vinst, sen inget kontrakt och sen vänder allt och du blir erbjuden kontakt trots allt.
– Ja, det var först och främst så tråkigt att inte få kontraktet direkt efter matchen, men vi kände oss ändå väldigt positiva på något sätt. Vi fick sen beskedet om den här matchen en vecka efter och då blev vi förstås väldigt förvånade över hur snabbt det gick. För vi tänkte väl någonstans i besvikelsen efter matchen mot Verbeek att jag kanske kan få en chans att hoppa in som reserv i framtiden. Men att sen bli erbjuden kontraktet och matchen så snabbt efter – då blev det ju dubbel glädje, säger Lindgren Knutsson till budokampsport.se

– Så ja, det har rent känslomässigt varit upp och ner på det sättet att man laddat ur lite när man kommit hem, för att sedan göra sig redo igen för nästa match. Den riktiga matchen som vi säger.

Eventet kommer ske i september i Las Vegas och motståndaren är Iasmin Lucindo från Brasilien. Knutsson kommer gå in i matchen som obesegrad med sex vinster och Lucindo har 15 vinster och fem förluster i bagaget.

Vad betyder det för dig att komma in UFC?
– Det betyder egentligen allt. Eftersom att jag lever på den här sporten och satsar all min tid och fritid på det så har det varit mitt mål sen i början av min MMA-karriär, att en dag kunna livnära mig på det. Det handlar inte bara om pengarna förstås men det är ju hela förutsättningen för att kunna fortsätta min satsning och att även kunna ta det till nya nivåer på många sätt, säger Lindgren Knutsson

Vad är ditt framtidsmål nu om du får drömma?
– Mitt mål har alltid varit att komma in i UFC, och nu är vi här. Men det har ju också varit att bli bäst i världen i min division, att få ha bältet runt min midja en vacker dag. Det är nu när jag är inne som det stora jobbet sätter igång, säger Lindgren Knutsson.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Stefan Romare MMA 

51
43
52