Dagens resultat från VM i kickboxning

KICKBOXNING. Just nu pågår VM i Albufeira, Portugal. Idag tog sig två svenskar vidare vilket betyder att det är sex svenskar kvar i turneringen som jagar medalj.

21 november 2023  |  Annie Carriage

Sammy Voss inledde sitt mästerskap under gårdagen då han besegrade Antonio Furloni fråån Italien, idag ställdes han i sin andra match mot Andy Merida från Guatemala i KL i -74 kg. Matchen blev en svensk triumf då den bröts till fördel för Voss på grund av teknisk överlägsenhet. Voss är nu vidare till kvartsfinal.

För resterande svenskar var dagens matcher deras första i denna VM-turnering och samtliga gick i K1. 

Sebastian Rodriguez mötte Akhror Rosbaev från Kyrgyzstan i -60 kilosklassen. Det var en jämn kamp matchen igenom men tyvärr räckte det inte enda fram och Rodriguez förlorade.

Hubert Majewski klev upp i ringen mot kandadensaren Upraaj Sandhu i -71 kg. Majewski levererade en träffsäker fighting och strålade av självförtroende. Majewski vann sin match övertygande trots ett imponerande motstånd och är vidare till kvartsfinal mot den regerande världsmästaren.
Carl Nyqvist fick möta tysken Daniel Jung i  81-kilosklassen. Det var en väldigt jämn match som svängde fram och tillbaka men där Nyqvist till slut fick se sig besegrad. Även Pavlo Golovanchuck förlorade sin match efter en bra insats i matchen mot Ricardas Kulis från Litauen i -86 kg. Matchen hade ett högt tempo från start och det var två viljestarka killar med bra teknik som mötes. Golovanchuck hade lång reach och levererade bra raka slag medan Kulis var intensiv och fick in en del rena lowkicks. I den andra ronden fick svensken en räkning och efter det blev det för tufft för svensken att komma tillbaka. 

Sist ut för dagen var den 18-åriga talangen Alexia Olsen som ställdes mot bulgariskan Antonia Marinova i 52-kilosklassen. Olsen visade prov på bra teknik, vassa knän och höll ett högt tempo. Bulgariskan satsade hårt på lowkicks och hade även bra slagkombinationer och trots Olsens goda försök var Marinova ett nummer för stort denna kväll.

Imorgon fortsätter svenskarnas äventyr och kvar i turneringen återfinns Sofia Sjöström Bedziri, Annika Berglund, Hubert Majewski, Sammy Voss, Linnea Ekman och Josef Gunnarsson.

Mästerskapet går att följa live via streamen på WAKO:s hemsida.

 

Text: Annie Bondefält Carriage

 
2
8
10