Linnea Ekman vidare till VM-semifinal

KICKBOXNING. Två förluster och en vinst blev det för svenskarna idag. Linnea Ekman är nu klar för semifinal imorgon.
– Det har varit en lång väntan på att få gå match så det har varit lite nervöst. Jag inte helt nöjd med min prestation men det är kul att vinna och det känns bra. Semifinal nästa, säger Linnea Ekman till budokampsport.se

22 november 2023  |  Annie Carriage

Dagen började bra för det svenska landslaget och för Linnea Ekman som klev in i mästerskapet. Ekman mötte Frankie Ashton från Storbritannien och tog sig enkelt vidare till semifinal i KL +70 kg. Hårda lowkicks, varierade kombinationer och ett bra försvar var receptet i matchen där Ekman hade ett övertag från start. Ekman drev matchen och brittiskan fick problem med foten under första ronden och fick anpassa sin strategi därefter. Ekman vann övertygande och är klar för morgondagens semifinalapass.

– Jag har mött henne innan och hon brukar köra mycket push kicks så vi försökte hålla koll på det och hålla uppe tempo med boxning och många låga sparkar. Vi visste att hon är intensiv i början men hon tröttnar så vår strategi var att trötta ut henne med fysen och det gick hem. Det har varit en lång väntan på att få gå match så det har varit lite nervöst. Jag inte helt nöjd med min prestation men det är kul att vinna och det känns bra. Semifinal nästa, säger Linnea Ekman till budokampsport.se

Hubert Majewski gick in i kvartsfinalen mot den regerade världsmästaren Andrej Kedves. Den topprankade kroaten kom in med stort självförtroende men Majewski gick in i matchen med ett tydligt mål och ett högt tempo. Svensken hade bra driv och kontringar men fick en räkning i första efter en träff av kroaten. Kedves fortsatte jobba med farliga knän och vass boxning och trots en imponerande insats av Majewski så räckte det inte hela vägen till vinst idag.

Näst på tur var Sofia Sjöström Bedziri som mötte den tredje-rankade turkiskan Fezanur Azizoglu i kvartsfinal. De två har möts förut under EM i Turkiet och Sjöström Bedziri var väldigt sugen på revansch. Sjöström Bedziri inledde matchen piggt med kombinationer av raka slag och efterföljande sparkar, turkiskan hade en intensiv fighterstil och en rätt hetsig boxning som dock visade sig vara effektiv i jakten på poäng. Längs med matchen tappade Sjöström Bedziri lite av sina raka slag och turkiskan fortsatte att pressa, matchtempot var högt och trots att turkiskan verkade trött så hittade hon energi för att fortsätta plocka poäng. Trots en mycket fin insats av Sjöström Bedziri så blev det tyvärr förlust i kvartsfinalen.

Imorgon fortsätter VM-turneringen och då går Linnea Ekman, Sammy Voss, Annika Berglund och Josef Gunnarsson match.

 

Text: Annie Bondefält Carriage

0
0
0