Brons till VM-debutanten Sammy Voss

KICKBOXNING. Den 19-årige debutanten Sammy Voss tog idag VM-brons efter en tuff semifinal mot Israel.
– Det känns jävligt härligt, jag hade inte kunnat tänka mig det innan. Inte än. Jag är hur glad som helst, säger Sammy Voss till budokampsport.se

24 november 2023  |  Annie Carriage

19-åriga VM-debutanten Sammy Voss gick upp i semifinal i KL -74 kg mot israelen Osaid Jodah och israelen hade gjort sin hemläxa bra. Han drog direkt upp tempot från start med slag- och sparkkombinationer, Voss kom igång med sin offensiv och framförallt sin boxning men kanske försent. I slutet av den andra ronden bröts matchen på grund av stort poängövertag för israelen, teknisk överlägsenhet, trots svenska protester. I sitt första VM och sitt andra internationella mästerskap blev det en bronspeng till talangen.

Hur känns det att ha tagit brons i din VM-debut?

– Det känns jävligt härligt, jag hade inte kunnat tänka mig det innan. Inte än. Jag är hur glad som helst! Känns riktigt bra alla matcher jag har gått, jag har tänkt att alla har tränat mer än tio år och jag har mött stornationer som Polen och Italien. Jag har byggt upp min tro på mig själv, att jag kan det här och att jag kan hänga med de här killarna på den här nivån. Det finns ingen anledning till att jag inte ska kunna vinna, jag hör hemma här och så känner jag fortfarande, säger Sammy Voss till budokampsport.se

Hur skulle du beskriva matchbilden?

– Jag gick upp mot israelen, en duktigt kille. Jag trodde vi skulle vara lika långa men han var rätt mycket längre. Han var snabb och bra på lowkicks och träffade på samma ställe så nu haltar jag lite göttigt, inga fler trappor, skrattar Voss.
– Han vann idag, han var snabbare och cirkulerade bra och jag kan inte komma igång. Vad ska man göra, fortsätter han.

Voss viktklass är stor och Voss klev in i turneringen redan i 16-delsfinal där han vann mot Antonio Furloni innan Andy Merida från Gutemala väntade i åttondelsfinalen. Efter två vinster tog sig Voss vidare till kvartsfinalen mot Szymon Majewski från Polen. Kvartsfinalen var ett spännande möte där polacken inledde starkast men där Voss kämpade sig tillbaka i matchen, läste sin motståndares taktik, tog ut avståndet och lät publiken bevittna en tempofylld offensiv av slag och lowkicks.

Text: Annie Bondefält Carriage

2
8
10