Filmade övningar anpassade för parautövare

PARA. Ett tips till föreningar inför det nya året. Parakommittén har tidigare lanserat övningsfilmer för utövare med funktionsnedsättning. Filmerna fungerar som ett verktyg som ska underlätta för föreningar och underförbund att erbjuda träning för fler.
(Foto: Mike Wall)

5 januari 2024  |  Annie Carriage

I ett tidigare projekt initierat av Parakommittén togs tolv instruktionsfilmer fram med fokus på träningsövningar för stående eller rullstolsburna utövare. Filmerna är en del av Parakommitténs vision att nå en bredare målgrupp och uppmuntra och hjälpa fler föreningar att anpassa sin verksamhet till fler.

– Filmernas syfte är att inspirera föreningar och instruktörer och att ge dem verktygen till att enklare kunna hålla i en paraanpassad träning. Det är också med en förhoppning om att kunna erbjuda barn eller vuxna med funktionsnedsättningar en väg in i idrottsvärlden, sa Parakommitténs ordförande Mike Wall till budokampsport.se när filmerna först lanserades

Samtliga filmer finns att tillgå på Parasports undersida samt i sin helhet nedan.

Filmer med sittande övningar

Övning 1
Övning 2
Övning 3
Övning 4
Övning 5
Övning 6

Filmer med stående övningar

Övning 7
Övning 8
Övning 9
Övning 10
Övning 11
Övning 12

Text: Annie Carriage

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0