Processen kring elitidrottsstödet ses över

RF. Efter en intensiv debatt beslutades att arbetet kring elitidrottstöd och processen kring fördelningen ska ses över. Till ny ordförande i Riksidrottsstyrelsen valdes Anna Iwarsson.
(Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån)

23 januari 2024  |  Annie Carriage

Mötet inleddes med valberedningens och övriga nomineringar till ordförandeposten samt ny ledamot i Riksidrottsstyrelsen (RS). Efter dessa snabbt avklarade punkter var det dags för dagens mest engagerande ämne – motionen kring elitidrottsstödet.

22 specialidrottsförbund (SF), SB&K inkluderad, hade sammansatt ett nytt förslag kring hur fördelningen och framförallt kriterierna skulle vara mer mätbara och att processen skulle vara mer transparent och i dialog med SF.
Riksidrottsstyrelsen inledde med bakgrunden till #elitidrott2023 och de olika beslut som tagits under de senaste årens riksidrottsmöten för att till slut landa i beslutet om fördelningen av elitidrottsstödet.

Talarlistan därefter var lång och debatten stundtals intensiv, styrelseledamöterna Musse Hasselvall och Kirsi Höglund stod bägge i talarstolen för att plädera för motionens betydelse och känslan av att idrottsrörelsen skulle delas upp i ett A- respektive B-lag. 

Riksidrottsstyrelsen lyssnade in argumenten och efter paus återkom RS med ett modifierat förslag som baserades på inlämnad motion med några justeringar. Det nya förslaget antogs av stämman.

Till ordförande i Riksidrottsstyrelsen och SISU valdes Anna Iwarsson. I valet till ny ledamot i Riksidrottsstyrelsen och SISU stod valberedningens val, Susanne Jidesten från Svenska Basketbollförbundet, mot SB&K:s förbundsledamot Nicole Kaiser. Valet föll till slut på Jidesten.

 

Text: Annie Carriage

1
5
4