Jodo-profil fick stipendium under Idrottsgalan

JODO. Josef Ewerman fick ta emot elitidrottsstipendiet under Idrottsgalan i måndags.
– Väldigt coolt att känna att man är del av något större, säger han till budokampsport.se.
(Foto: Annie Carriage)

24 januari 2024  |  Jonathan Broberg

I måndags hölls Idrottsgalan på Friends Arena i Solna.

Även om ingen idrottare från SB&K var nominerad till något pris fanns det budo och kampsportare som uppmärksammades. Lina Länsberg blev invald i idrottsakademin och jodo-talangen Josef Ewerman fick ta emot sitt elitidrottsstipendium från RF och Svenska Spel.

– Jag visste ju sedan tidigare att jag skulle få det och det var häftigt att få det i samband med Idrottsgalan. Innebörden av stipendiet blev mycket mer påfallande och det var kul att representera jodo i det här sammanhanget. Väldigt cool att känna att man är en del av något större.

“Dröm om att träna i Japan”

Betydelsen för Ewerman att få stipendiet är mycket stor, menar han.

– Det kommer förstås att hjälpa mig att kombinera idrotten med mina studier. Jag har en dröm om att få åka till Japan och träna och som student har det hittills varit ekonomiskt out of the question. Sedan kommer stipendiet säkert kunna gå till utrustning och lite läger. Det kommer hjälpa enormt mycket.

Han berättar också om ett par mål med året.

– Just nu tränar jag inför SM i början av mars och jag hoppas kunna kvala in till landslaget och att få vara med i EM i Finland under hösten.

240122 Riksidrottsförbundets elitistipendiater. Från vänster: Josefin Harrysson, Julia Göthe Pagander, Erik Larsson, Jesper Granqvist, Josef Ewerman, Cora Hirn, Hanna Engberg och Ida Welander under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm.
Foto: Emma Wallskog/BILDBYRÅN

Text: Jonathan Broberg

1
5
4