Valberedningens förslag till Förbundsstämman 2024

ÅRSMÖTE. Här är namnen på de som nomineras till SB&K:s årsmöte den 20 april. Valberedningen uppmanar medlemmar att fortsätta nominera till Disciplinnämnden där flera platser är vakanta.
(Foto: Sven Lindwall/Bildbyrån)

14 februari 2024  |  Annie Carriage

Förbundsstyrelse

Förbundsstyrelsen består av förbundsordförande, sex övriga ledamöter och två suppleanter. Övriga ledamöter ska vara lika fördelat mellan könen. Suppleanter ska vara lika fördelat mellan könen.

Förra årets stämma beslutade att övriga ledamöter i styrelsen framöver ska väljas på två år, där hälften väljs jämna år och hälften ojämna år. För att komma dit är förslaget att stämman detta år väljer hälften på två år och hälften på ett år. Ordförande väljs fortsatt på ett år.

Ordförande
Fredrik Gundmark, omval 1 år

Ledamöter
Kirsi Höglund, omval 2 år
Frej Levin, omval 2 år
Nicole Kaiser, omval 2 år
Maria Wiese, omval 1 år
Tobias Back, nyval 1 år
Erik Gahnertz, nyval 1 år

Suppleanter
Annica Jara Cofré, omval 1 år (idag ordinarie ledamot)
Luiz Carlos Fernandes, nyval 1 år

Övriga inkomna nomineringar till ledamot var:

Revisorer och revisorssuppleanter

SB&K:s räkenskaper och förvaltning granskas årligen av två revisorer. En av de ordinarie revisorerna samt en av suppleanterna ska vara auktoriserad revisor.

Revisorer
Micaela Karlström, Allegretto Revision (auktoriserad), omval
Sabrina Sedin Roskvist, omval

Revisorssuppleanter
Anna Wretholm, Allegretto Revision (auktoriserad), omval
Henrik Söderquist, omval

Disciplinnämnd

Nämnden ska bestå av sju ledamöter varav minst hälften bör vara jurister eller ha motsvarande erfarenhet, en av dessa ska leda arbetet som nämndens ordförande.

Emma Bshara Dyrén, omval
Anders Axklo, omval
Emil Frank, omval

Kommentar:
“Här har valberedningen inte fått in en enda nominering innan det möte vi hade när vi fastställde vårt förslag och har därför bara tre namn som förslag i dagsläget. Det är endast tre av ledamöterna som valdes vid förra årets stämma som ställer upp för omval, övriga ledamöter har klivit av sina uppdrag under året eller tackat nej till omval. Vi kan därför inte lämna något komplett förslag i den tid som förbundets stadgar anger. Vi behöver få in nomineringar på lämpliga personer från våra föreningar.”

 


Valberedningen
Svenska Budo & Kampsportsförbundet

  • Anders Pettersson, ordförande
  • Irene Brändström
  • Jöran Fagerlund
1
5
4