Kampsportsgalans nya skrud

KAMPSPORTSGALAN. Förra veckan offentliggjorde Svenska Budo & Kampsportsförbundet att Kampsportsgalan återkommer, i ett litet nytt format. Tillsammans med SB&K:s Generalsekreterare benar vi ut vad det nya formatet innebär.
– Vi vill att så många som möjligt ska få plats och kan fira våra framgångar tillsammans med oss, säger hon till budokampsport.se.
(Foto: Matilda Ritzén)

21 februari 2024  |  Annie Carriage

Kampsportsgalan är äntligen på väg tillbaka.
Efter några års frånvaro kommer galan att hållas på Kägelbanan i Stockholm den 20 april, vilket offentliggjordes i förra veckan.

Galan kommer att ha en ny aura runt sig och vad som väntar vet SB&K:s Generalsekreterare Mona Lundkvist.

– Vi byter middagssittning mot en mer renodlad prisceremoni i lounge-anda, med ståbord och barhäng. Det blir även en mer uppstyrd efterfest. På det sättet får vi in fler människor i lokalen och kan samtidigt hålla ner kostnaderna på biljetterna.

Hon berättar också att vissa förändringar i priskategorierna kommer att ske och att dessa kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle. 

– Ja, vi vill skapa priser som är lite öppnare och inte är så könsdefinierade som de tidigare kanske var. Dessutom vill vi på ett naturligt sätt fånga upp så många av våra idrotter som det bara är möjligt, samtidigt som priserna förstås ska kännas relevanta.

Själva urvalsprocessen blir det också litet nytt upplägg kring.

– Vi kommer ha en nomineringsjury som tar fram galans nomineringar, som när som på ett pris. Men efter nomineringarna är klara är det folket via röstning som avgör vem som vinner priset. Röstningen kostar en liten peng, men allt överskott kommer gå till svensk budo och kampsports elitutövare.

Överlag hoppas Lundkvist att Kampsportsgalans nya upplägg kommer att kunna tilltala fler budo och kampsportsintresserade.

– Ja, det jag hoppas på är att klubbar och medlemmar ser det som en bra möjlighet att fira våra mäktiga kampsportsframgångar under året tillsammans. Jag har gjort galan några gånger nu och jag vet vad det betyder för våra idrottare att få lite uppmärksamhet och hyllningar för allt sitt slit.

Eventet

Datum: Lördag 20 april
Tid: insläpp 19:30
Plats: Kägelbanan, Mosebacke Torg 1 (Stockholm)
Pris: 350:-, i biljettpriset ingår ett glas mousserade.

Biljetter

Släpps snart.

 

 

 

 

 

Text: Jonathan Broberg

2
8
10