Kyudo-profilen Christine Alveblad inför VM: ”en ära”

KYUDO. VM i kyudo i Japan närmar sig. Den 29 februari tävlar Christine Alveblad i laget tillsammans med Knut Högvall och Per Ybo. Alveblad ser fram emot mästerskapet.
– Det ska bli kul att få åka till VM och skjuta med det här fantastiska laget, säger hon till budokampsport.se.

26 februari 2024  |  Jonathan Broberg

Den 29 februari hålls VM i det japanska bågskyttet kyudo.

Nytt för det här mästerskapet är att det endast kommer att tävlas i lag.

– Det i sig gör att jag enbart kan fokusera på att skjuta med laget. Men innan VM är det en gradering som jag ska till, och då blir det ju ett individuellt fokus också.

Alveblad beskriver laget i kyudo som en positiv och rolig grupp.

– Vi har väldigt roligt ihop. Vi trivs tillsammans och vi är alla bra skyttar. Det ska bli kul att få åka till VM och skjuta med det här fantastiska laget.

Att VM går i kyudons hemland Japan är något som förstås kittlar, men Alveblad försöker att inte tänka så mycket på just det.

– Visst, det är ett VM i en budoart i Japan. Det är klart att det blir speciellt. Men jag försöker inte tänka i de banorna. Jag åker dit i första hand för att ha roligt och att göra bra ifrån mig.

Hon beskriver sina främsta egenskaper som att hon är trygg och att hon inte blir nervös i första taget.

– Jag känner mig trygg i mitt skytte och med min kunskap. Jag blir inte nervös och är hyfsad på att fokusera på det jag har framför mig. Jag går in i ett performance-mode. Jag ser mycket fram emot VM, det är en stor ära att få representera Sverige på det här sättet.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10