De nominerade till Kampsportsgalan – Årets hjärta

KAMPSPORTSGALAN. I fem olika artiklar inför stängningen av röstningen, går vi igenom de nominerade – kategori för kategori. Turen är kommen till Årets hjärta.

11 april 2024  |  Jonathan Broberg

Den 20:e april är det dags för Kampsportsgalans återkomst, efter några års frånvaro.

En jury har som vanligt tagit fram de nominerade, men det är via röstning från allmänheten som avgör vem pristagaren i respektive kategori blir. Den 12 april stänger röstningen.

I den här artikeln går vi igenom de nominerade till Årets hjärta.

För att ens kunna bli nominerad bör Årets hjärta passa in i prisets definition:
“Priset tilldelas en person som är en förebild och som genom sitt engagemang inom budo och kampsporten bidrar till ett bättre samhälle, likt det SB&K:s vision står för. Personen tar ett stort socialt ansvar, inspirerar samt hjälper människor att utvecklas.”

De nominerade i Årets hjärta
Kader Ben Ali, MMA/BJJ
“Barn- och ungdomsinstruktör på STHLM SHOOT & Loyalty Muay Thai Förening. Sammanhållning, gemenskap och personlig utveckling står i fokus under Ben Alis träningspass liksom rörelseglädje genom fysisk litteracitet-konceptet.”

Nina Engqvist, kyokushin
“Medgrundare och huvudinstruktör på Föreningen Tatakai Kyokushin Bro som de senaste fyra åren gått från fem medlemmar till 200. En engagerad ledare som verkat för att alla oavsett fysiska eller ekonomiska möjligheter ska få träna. Föreningen blev under 2023 utnämnd till Årets Upplands-Broförening, ett pris som går till den förening som gör en värdefull insats för föreningslivet i kommunen.”

Cemîl Karahan, BJJ
“Grundare av föreningen Området IF vars syfte är att förebygga att barn och unga hamnar i kriminalitet. Genom sin starka vision att erbjuda barn i området träning, cv-skrivning och läxhjälp har Karahan har under 2023 arbetat fram ett partnerskap (Idéburet Offentligt Partnerskap, IOP) med Huddinge kommun med målet att förbättra folkhälsan och där kommunen står för lokalen. Med sitt driv har Karahan och Området IF även lyckats värva en privat finansiär som under de senaste fem åren hjälpt 44 personer att ta körkort.”

Pia Moberg, aikido
“Grundare och huvudinstruktör på föreningen Riai Aikido Dojo som förra året firade 20-årsjubileum. Driver en förening där träning över köns- och åldersgränser är en självklarhet och där rörelseglädje fritt från tävling står i fokus. Har under året anordnat barn- och ungdomslägret Happy Summer Camp och Happy Aikido-lajv, ett lajv vars koncept bygger på att väva in den praktiska träningen i ett historiskt sammanhang och samtidigt utmana deltagarna att utveckla bland annat empati.”

 

Rösta på din favorit till Årets hjärta här.

Eventet

Datum: Lördag 20 april
Tid: insläpp 19:30
Plats: Kägelbanan, Mosebacke Torg 1 (Stockholm)
Pris: 350:-, i biljettpriset ingår ett glas mousserade.

Biljett till galan

Köp biljett till Kampsportsgalan via billetto.se, här.

Text: Jonathan Broberg/Annie Carriage

2
8
10