Världsstjärnor tävlar i SM i taido

Den 25 maj är det dags för SM i taido. Det går i Angered Arena och i startfältet kommer det finnas flera svenska världsstjärnor att kika på.
– Vi hoppas förstås att det kommer mycket publik och att det blir en bra och rolig tävling, säger en av arrangörerna Maria Wiese till budokampsport.se.
(Illustration: Ida Brogren)

15 maj 2024  |  Jonathan Broberg

Det står redan nu klart att SM i taido i Angered arena den 25 maj blir lite speciellt.

Det är inget EM eller VM i år och det medför att de flesta av de svenska landslagsstjärnorna, däribland den störste av de alla – Oskar Sjöberg – kommer att vara med i SM.

– Vi ser väldigt mycket fram emot SM. Taido är en härlig publiksport, tycker vi, med mycket energi, häftiga rörelser och med mycket precision, säger en av arrangörerna Maria Wiese.

Svensk tävlingstaido är på frammarsch. Under VM förra året vanns flera medaljer och det finns mycket som tyder på att SM kommer bli högkvalitativt.

– Vi verkar inom en liten idrott, men Sverige är generellt sett väldigt bra i taido. Vi ligger långt fram i utövandet i Europa och VM senast visade vi att landslaget också i vissa fall kan mäta sig med självaste Japan.

Skådeplatsen för SM blir Angered Arena den 25 maj.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10