Ulf Evenås om vinsten av Årets Traditionella utövare


Ulf Evenås är en man som ägnar sitt liv åt idrotten. Han har utövat aikido sedan 1968, och är väl känd såväl i Sverige som internationellt. På Kampsportsgalan i lördags fick han pris som Årets Traditionella utövare.

25 mars 2014  |  Eva Hedman


Ulf Evenås är en man som ägnar sitt liv åt idrotten. Han har utövat aikido sedan 1968, och är väl känd såväl i Sverige som internationellt. På Kampsportsgalan i lördags fick han pris som Årets Traditionella utövare.

Ulf har hittills varit på alla galorna och tycker att det varit fantastiskt oavsett om han vunnit pris eller inte. Han har varit nominerad till Årets Traditionella utövare en gång tidigare och ser nomineringarna i sig som en stor vinst, och egentligen alldeles tillräckligt. Han säger till budokampsport.se att det känns som en klapp på axeln och en dunk i ryggen bara att bli nominerad, och att han tycker att priset gick till rätt person förra året. När han sedan stod på scenen i lördags var det en rörd Ulf som sa att han inte tänkte gråta.
   – Har man hållit på så länge som jag har så är det klart att man blir känslomässigt berörd. Det känns bra och är mycket roligt, och det inspirerar mig att fortsätta kämpa på, säger han.

Ulf är mycket hedrad

Trots hundratals gratulationer från människor världen runt har den verkliga innebörden av att vinna ett pris inte hunnit sjunka in än. Ulf har fullt upp och vardagen bara rullar på. Imorgon ska han åka till Japan för att närvara vid en ceremoni där aikidons överhuvud tar emot en utmärkelse från den japanska regeringen. Senare i år ska han bland annat instruera för Internationella Aikidofederationen i Rumänien.
   – Men självklart är det väldigt hedrande, avslutar Ulf.

 

Text: Eva Hedman  Foto: Hamid Ershad Sarabi

0
0
0