SB&K i Sthlm Pride – Ett tydligt ställningstagande

1 augusti 2016  |  Eva Hedman

I lördags den 30/7 2016 gick Svenska Budo & Kampsportsförbundet med i Stockholm Prideparaden för förta gången, under Riksidrottsförbundets paroll ”Idrotten gör Sverige starkare”. Förra året deltog endast fyra av RF:s underförbund i ekipaget, men i år var det 25.
   – Vårt deltagande i den här typen av sammanhang har saknats, säger Helena Hugosson, vice ordförande och mångfaldsansvarig i SB&K.

Helena berättar att de i styrelsen, tillsammans med RF, under året påbörjat en revidering av Svenska Budo & Kampsportsförbundets mångfaldsdokument. Hon menar att det redan finns ett dokument som fungerar, men att det behöver uppdateras.
   – Vi behöver en handlingsplan också. För några år sedan skrev jag en krönika om de här sakerna. Tyvärr tror jag inte att det har hänt så mycket inom idrotten sedan dess, fastän det nog hänt lite mer i samhället. Att delta i Prideparaden är en bra start till att göra något i praktiken och sänder ett tydligt budskap om var vi står.

Förhoppning om ringar på vattnet
Hugosson hoppas också att synliggörandet av SB&K:s  arbete ska ge ringar på vattnet och inspirera underförbunden till att göra egna satsningar i rätt riktning.
   – Men där kan vi bara komma med rekommendationer och bidra med stöd om det behövs, säger hon.

Helena Hugossons krönika  från 2011 finns att läsa här.

 

Text och foto: Eva Hedman

 

2
8
10