Ny idrott i föreningen

9 april 2019  |  Sofia Arnbom

SBK

En förening som är medlem i SB&K och önskar ansluta ytterligare en eller flera av SB&K:s idrotter måste ansöka om det. Tänk på att skicka in kompletta handlingar samt att ansöka i god tid innan ett medlemskap måste vara aktiverat.

Ansökan sker via en blankett för ny idrott i förening, en blankett per ny idrott.
>> Inträdesblankett för ny idrott i förening

Ansökningsprocess
Föreningen fyller i blanketten och skickar den tillsammans med efterfrågade bilagor (se röd ruta på blanketten) till SB&K via mail eller per post. När ansökan är komplett skickas den vidare till aktuellt underförbund som enligt stadgarna har upp till fyra veckor på sig att lämna ett yttrande. Om föreningen uppfyller kraven för att anslutas till den aktuella idrotten skickas en faktura på medlemsavgiften till föreningen. När föreningen har betalat och betalningen är synlig hos SB&K kan medlemskapet aktiveras.

Ansök i god tid
Det är periodvis många ansökningar under handläggning så tänk på att vara ute i god tid. Handläggning av en komplett ansökan tar mindre tid än en som behöver kompletteras så försök att få med all dokumentation från början.

>> Mer information om medlemskap, utträde, namnbyte m.m.

Text: Sofia Arnbom
Foto: Bildbyrån

En kommentar

16
21
23