Ny idrott – ny rutin

En förening som är medlem i SB&K och önskar ansluta ytterligare en eller flera av SB&K:s idrotter måste ansöka om anslutning. Från och med 2020 har några rutiner kring ansökan arbetats om för en smidigare och förhoppningsvis snabbare hantering.

17 januari 2020  |  Sofia Arnbom

Ansökan
Ansökan sker via en blankett för ny idrott i förening, en blankett per ny idrott.
» Inträdesblankett för ny idrott i förening

Ansökningsprocess
Föreningen skickar blankett tillsammans med efterfrågade bilagor till SB&K. När ansökan är komplett skickas den till aktuellt underförbund som enligt stadgarna har upp till fyra veckor på sig att lämna ett yttrande. Om föreningen uppfyller kraven för att anslutas skickas en länk för rapportering av antalet medlemmar och genom rapporteringen skapas en faktura på medlemsavgifterna. När föreningen har betalat och betalningen är synlig hos SB&K ansluts föreningen till den nya idrotten.

» Observera att föreningen måste betala medlemsavgifter för redan anslutna idrotter innan rapporteringslänk för ny idrott kan skickas.

Ansök i god tid
Det är periodvis många olika ansökningar under handläggning så tänk på att vara ute i god tid. Handläggning av en komplett ansökan tar mindre tid än en som behöver kompletteras så försök att få med all dokumentation från början.

» Mer information om medlemskap, utträde, namnbyte m.m.

 

Text: Sofia Arnbom
Foto: Bildbyrån

13
8
18