Muaythai till Europeiska Spelen

MUAYTHAI | Till nästa upplaga av stortävlingarna tar ytterligare en av SB&K:s idrotter plats i schemat.

12 mars 2021  |  Mats Lilja

I december 2020 kunde vi berätta att kickboxningen tar plats i Europeiska Spelen 2023 i Krakow, Polen. I vår artikel hittar ni också allmän information om detta europeiska “mini-OS” och Europeiska Olympiska Kommittén (EOC).

Sen en tid tillbaka står det också klart att muaythai är en annan av sporterna som tar plats i spelen, och därmed debuterar i dessa sammanhang.

Dr. Sakchye Tapsuwan är president i det internationella muaythaiförbundet (IFMA). Han kommenterar inkluderingen av idrotten så här:

– Muaythai är nationalsport i Thailand, och Asien har varit ledande inom sporten under de senaste decennierna. [Men] Europa har växt i styrka, vilket har visat sig vid de senaste två världsmästerskapen där vinnarna av medaljligan kommit från Europa.

Både i Cancún 2018 och i Bangkok 2019 var Ryssland mest framgångsrika nation räknat i både antalet VM-guld och VM-medaljer totalt i elitklassen.

Europeiska Olympiska Kommitténs generalsekreterare Raffaele Pagnozzi har lämnat följande kommentar om de nästkommande spelen:

– I rask takt sammanställer vi det starkaste och mest emotsedda sportutbudet i Europeiska Spelens historia.

För thaiboxningens vidkommande kommer sju olika klasser att avgöras på både herr- och damsidan, och dessutom två könsmixade lagtävlingar.

21 juni−2 juli 2023 avgörs tävlingarna i Krakow och regionen Lillpolen.

Mer information:
» IFMA: Muaythai Claims the Final Spot
» EOC: Muaythai added to the European Games 2023

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57