Återigen tillåtet med tävling utomhus för unga

CORONA | Folkhälsomyndigheten upphävde igår totalförbudet mot tävlingar och matcher för idrottare födda 2002 och senare. Men fortfarande tillåts det inte inomhus.

29 april 2021  |  Mats Lilja

Under gårdagen kom beskedet från Folkhälsomyndigheten. Man skrev då på sin hemsida:

Från och med den 28 april 2021 kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare. För individuella idrotter gäller att barn och unga kan tävla eller delta i en match utomhus max en gång per vecka. Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt, eller med ett begränsat resande. 

FHM:s generaldirektör Johan Carlson kommenterade i samma artikel:

– Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin.

Riksidrottsförbundets hemsida beskrivs vad Folkhälsomyndigheten definierar som “enstaka match eller tävling”:

• För lagidrotter maximalt en match eller en endagstävling per lag och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande.
• För individuella idrotter maximalt en match eller tävling omfattande en tävlingsdag per utövare och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande.

Noterbart är att endast tävlingar och matcher utomhus tills vidare har fått grönt ljus. Dessutom så ska åtgärder vidtas för att för att minimera risken för smitta.

Med anledning av det förändrade regelverket har även SB&K:s Riktlinjer för tävling med restriktioner uppdaterats. Den senaste versionen finns här eller nås via vår samlingsartikel Coronaviruset − Nuläge och samlad information.

Inomhus gäller samma rekommendationer som tidigare.

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0