Publikrestriktionerna tas bort den 29 september

CORONA | Om tre veckor tillåts återigen större publikarrangemang.

8 september 2021  |  Mats Lilja

Det var på gårdagens presskonferens som regeringen meddelade att Steg 4 i deras plan för avveckling av restriktioner nu är planerad till den 29 september. Man motiverar det främst med en hög vaccinationstäckning i befolkningen.

Det innebär att deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort. Vissa restriktioner eller särskilda bestämmelser kan dock finnas även efter detta vid tillställningar med mer än 15,000 deltagare.

– Äntligen ser vi ljuset i tunneln. Sveriges kampsportsföreningar har varit fantastiska under pandemin och nu ser vi fram emot en återstart där vi ska jobba lika hårt för att inte bara få tillbaka våra gamla aktiva utan även attrahera många nya, säger SB&K:s ordförande Fredrik Gundmark.

Optimismen är nu tillbaka efter några tuffa år för svensk idrott och föreningsliv.

– Nu ser vi fram emot att gå mot ett mer normalt idrottsutövande och tävlande med allt vad det innebär. Samtidigt så vill jag uppmana våra medlemmar runt om i Sverige att vaccinera sig så att kampsporten fortsatt kan vara en säker träningsmiljö för alla deltagare, säger Gundmark.

Mer information om avvecklingen av restriktionerna, och hur de påverkar idrotten, finns hos Regeringskansliet och Riksidrottsförbundet.

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån

Bilden är från Lion Fight 59 i Göteborg 2019.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52