Har ni lämnat rätt kontaktuppgifter till föreningen?

SB&K | Viktigt att både Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet har rätt information.

21 oktober 2021  |  Sofia Arnbom

Allmänt om kontaktuppgifter

Information från SB&K eller Riksidrottsförbundet skickas vanligen till medlemsföreningarna via mejl. Tyvärr är det inte ovanligt med inaktuella mejladresser vilket betyder att många föreningar riskerar att gå miste om viktig information, till exempel möjligheter till ekonomiska stöd och bidrag.

Tips! Skapa en egen mejladress till föreningen istället för att använda en privatpersons privat- eller jobbadress, det gör det lättare för föreningen att följa kommunikation över tid och kontaktmejl behöver inte uppdateras lika ofta.

 

Två olika system

SB&K:s föreningar är kopplade mot två olika system för kontaktuppgifter: Klubbregistret på budokampsport.se samt idrottens gemensamma system IdrottOnline.

Därför är det viktigt att kontrollera vilka kontaktuppgifter som finns registrerad till föreningen på respektive ställe. Systemen utbyter inte information med varandra.

 

Klubbregistret

Kontrollera vilka uppgifter som finns registrerade för föreningen i Klubbregistret på budokampsport.se. Om ni vill ändra någon uppgift i klubbregistret skicka uppdateringen till info@budokampsport.se. Var då tydlig med vilken förening och vilken ändring som avses.

Tips! Uppge adressen till föreningens hemsida eller Facebooksida och se till att de hålls uppdaterade så att intresserade personer lättare hittar rätt information.


IdrottOnline

IdrottOnline är idrottsrörelsens gemensamma och idrottsövergripande system där föreningar hanterar till exempel medlemsregister samt ansökningar om Projektstöd IF och LOK-stöd. Varje förening ansvarar själv för att hålla sina uppgifter uppdaterade i IdrottOnline. 

De uppgifter som syns utåt hos Riksidrottsförbundet för just er förening ser ni på sidan Hitta inom idrottsrörelsen.

Tips! Gör det till rutin att i direkt anslutning till det konstituerande styrelsemötet uppdatera kontaktuppgifterna i IdrottOnline.

 

Foto: Bildbyrån
Text: Sofia Arnbom, Mats Lilja

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57