Axling semifinalklar efter nagelbitare

THAIBOXNING. Patricia Axling (bilden) är klar för VM-semifinal i thaiboxning i Bangkok. Hon besegrade ryskan Maria Klimova i en otrolig nervkittlande match. Junioren Zahra Al-Mougabri tog sig vidare till final.
(Foto: Annie Bondefelt, arkiv)

7 december 2021  |  Jonathan Broberg

Thaiboxnings-VM:s andra tävlingsdag i Bangkok bjöd på flera stora svenska ögonblick. Ett av dessa var när Patricia Axling tog sig vidare till semifinal i -57-kilosklassen.

Axling förlorade första ronden. I den andra svängde matchbilden, och Axling drog upp ett högt tempo som ryskan Klimova hade svårt att hänga med i. Den andra ronden gick till Axling. I den tredje drog Axling ånyo upp tempot och styrde matchbilden och vände och vann. Det blev seger för Axling med 29-28, och hon är därmed klar för semifinal och har säkrat ett brons.

Kent Hansson beskrev vackert i en krönika på budokampsport.se i går om hur han trodde på och fattat tycke för den unga Zahra Al-Mougrabi. Och nu är hon klar för U16-final i VM, efter att ha vänt ett prekärt underläge i första ronden till seger med 2-1 (29-28 i poäng) i ronder.

Också Erica Björnestrand imponerade. Hon hade inga bekymmer att besegra danskan Mia Wesselgren i första omgången i -63,5-kilosklassen. Junioren Anton Wall tog sig vidare i till semifinal i U23 -86kg. Vidare är även Javad Vahid Rezah (på W.O) och Moa Carlsson i U23-klassen (W.O).

Däremot blev det förluster för Nicholas Bryant, Dalian Dawody, Johanna Persson och Alexander Varga (U18).

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16