Ett guld, tre silver och ett brons i MMA-VM

MMA. Det blev fem medaljer för svensk del i VM i MMA i Abu Dhabi. Ett guld, tre silver och ett brons. 
(Foto: Svenska MMA-landslaget)

29 januari 2022  |  Jonathan Broberg

Det blev VM-guld för Nikolija ”Nina” Milosevic. Hon gjorde en oerhört fin final och överlag ett väldigt starkt VM. Förbundskapten Anders Ohlsson var imponerad. 

– Det är otroligt starkt förstås att vinna ett guld. Hon fick en lång väg dit också med fyra tuffa matcher. Hon har verkligen imponerat.

Finalen var underhållande och bjöd på hård kamp där alltså svenskan var starkast och vann på enhälligt domslut över Raiane Guimares från Bahrain.

– Framförallt var det ett moment i tredje ronden där hon tog sig ur ett armbar och vände till sin fördel som imponerar. Där avgjorde hon nog, kändes det som.

Josefine Modig förlorade sin final mot Aieza Ramos Bertolso i straw-vikten. Bertolso tävlandes för Bahrain fick samtliga domares sympatier och vann enhälligt.

Det blev förlust även för Oskar Jaskari i bantamvikten också det på enhälligt domslut. Ryssen Shakhban Gapizov blev för svår.

Och i lördagens sista final med svensk inblandning förlorade Robin Enontekiö i lätt tungvikt mot ryssen Dzhamal Medzhidov. Ryssen vann på enhälligt domslut.

Anders Ohlsson, som alltså fick uppleva mästerskapet hemifrån den här gången, är imponerad över landslagets insats som helhet under VM.

– Jag hade väl tänkt tre till fem medaljer på förhand som någon slags målsättning. När vi sedan fick några avbräck och ändå har fyra framme i final, det måste jag säga att det är över förväntan. Jag är jättestolt.

De svenska medaljörerna

Guld
Nikolija “Nina” Milosevic, bantamvikt

Silver
Josefine Modig, stråvikt
Oskar Jaskari, bantamvikt
Robin Enontekiö, lätt tungvikt

Brons
Yrsa Sandin, lättvikt

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52