SB&K Logotype

Coronabloggen tackar för sig

CORONA. Efter över 100 inlägg är arbetet med samlingsartikeln till ända.

10 mars 2022  |  Mats Lilja

Det har blivit dags att mygga av vår samlingsartikel Coronaviruset – Nuläge och samlad information, även kallad för coronabloggen. Åtminstone tills vidare.

Artikeln startades upp den 12 mars 2020 av förbundets kommunikationsansvarige Jonathan Broberg. Det första inlägget innehöll allmänna råd om viruset och Svenska Budo & Kampsportsförbundets generalsekreterare Mona Lundkvist blev intervjuad.

I det andra inlägget, publicerat senare samma dag, kom beskedet att både SB&K:s årsstämma och Kampsportsgalan var inställda. Detta skulle som bekant följas av en lång rad inställda evenemang samtidigt som bland annat årsmöten ställde om och blev digitala.

Under knappt två år därefter – fram till den 8 februari 2022 – publicerades sen totalt 107 inlägg. Artikeln har också tidigare haft sin fasta plats uppe till vänster på budokampsport.se:s startsida.

Framförallt inledningsvis handlade många av inläggen om de olika restriktionerna och allmänna råd som gällde nationellt och i Sveriges 21 regioner, och även hur de förändrades över tid. Detta påverkade också SB&K:s riktlinjer gällande träning, tävling och utbildning – dessa fick uppdateras och omarbetas vid ett stort antal tillfällen.

Bloggen har också innehållit många nyhetsreferat gällande information förmedlad av den svenska regeringen, Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och andra relevanta parter.

Sedan den 9 februari 2022 är nästan alla restriktioner borttagna och sedan tidigare finns heller inga särskilda regler riktade mot idrottsrörelsen. Därmed fyller samlingsartikeln för närvarande inte sitt syfte, även om den kan återuppväckas vid behov.

Stora och relevanta händelser framöver kommer att behandlas på vanlig nyhetsplats. 

Information om pandemin nås också via FörbundCoronaviruset.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52