E&U startades upp med träff på Bosön

SB&K. Elit & Utveckling (E&U) hade sin första fysiska träff i helgen. Omkring 40 personer från SB&K:s idrotter var på plats på Bosön.
– Otroligt inspirerande och givande, säger projektledare Helena Plüss till budokampsport.se.

26 april 2022  |  Jonathan Broberg

Under en vårsoldränkt huvudstadshelg samlades idrottare från Svenska Budo & Kampsportsförbundets satsning Elit & Utveckling, projektet som ska erbjuda kompetens- och kvalitetshöjande insatser för fortsatt utveckling av individ och organisation.

Runt 40 ledare och idrottare slöt upp på Bosön under några intensiva dagar där fokus låg på att få vissa grunder för själva projektet på plats.

– Det stämmer. Utifrån ett ledarperspektiv vill vi att man ska prata samma språk när det gäller elitidrottskarriärer och idrottspsykologi. När det gäller aktiva vill vi öka grunden för kvalitativ fysträning med bra teknik, och starta ett idrottspsykologiskt tänk, som nästa träff i maj för övrigt kommer att fokusera på , säger Helena Plüss, projektledare för Elit & Utveckling. 

– Vi hade både nuvarande och blivande stjärnor på plats och jag tycker att det hela var otroligt inspirerande och givande.

Helena Plüss instruerar för E&U-gruppen           

En av deltagarna under helgen var kickboxningslandslagets Sofia Sjöström Bedziri från Masters gym. Hon hade sett fram emot helgen och gillade det hon upplevde.

– Det är väldigt värdefullt att få den här stöttningen och få tips och knep om hur man kan förbättra sin träning. Det är också kul och bra att träffa andra kampsportare och dra lärdom av varandra. Det är nyttigt.

Kickboxningsstjärnan Sofia Sjöström Bedziri                

Sofia menar att hon också hoppas kunna ta med kunskaperna från Elit & Utveckling tillbaka till klubbverksamheten.

– Förhoppningen är ju det, att jag kanske kan lära något till andra i min hemmamiljö också. Men först gäller det för mig att bara ta in allt på ett bra sätt för min del.

Elit & Utveckling kommer initialt att bedrivas under 2022-2023 och nästa träff sker i början av maj. Här är samtliga SB&K-idrottare i projektet.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52