Fredrik Widgren vann två nya SM-guld i jujutsu i helgen

JUJUTSU. Fredrik Widgren vann dubbla SM-guld i jujutsu i helgen, men BJJ är huvudspåret numera.
– Jag är på en bra plats i min kampsportsresa, säger han till budokampsport.se.

11 maj 2022  |  Jonathan Broberg

2012 slog en då artonårig Fredrik Widgren igenom, då han vann ett sensationellt VM-silver i jujutsu.

Sedan dess har Widgren och mästerskapsmedaljer blivit nästan en självklarhet.

I helgen kom två nya SM-guld för honom då hann vann både -85- och -94-kilosklassen, men trots nya guld menar Widgren att han är på en annan resa inom sitt kampsportande än vad han var för några år sedan.

– Det är lite annorlunda för mig nu jämfört med hur det var inför VM i Malmö 2018. Då var hela mitt idrottande fokuserat på att försöka vinna ett VM-guld. Nu vill jag göra det som känns bäst och roligast för stunden. SM var en sådan grej, det var kul att vara med och det var fint att känna att jag fortfarande kan hävda mig – men som det känns nu stannar jujutsu-tävlandet där, med nationella tävlingar.

Fredrik Widgren firar efter en vinst i VM i jujutsu 2018

Istället har Widgren, som för några år sedan gjorde uppmärksammad MMA-debut, haft blickar och fokus riktat mot BJJ.

– Min sambo tävlar i BJJ och att vi kan göra det här tillsammans känns väldigt fint och kul. Jag lär mig dessutom nya saker inom BJJ:n och känner att jag utvecklas och att det är utmanande på ett annat sätt än sportjujutsun. Jag är på en bra plats i min kampsportsresa.

Inget EM för Widgren

I slutet av maj startar EM i jujutsu men där kommer inte Fredrik Widgren att tävla.

– Nej, för min del blir det inget EM i år. Generellt sett hade jag kul under SM och kanske kommer jag att få ett sug att tävla internationellt i sportjujutsu igen, men som det är nu är det i så fall bara nationella tävlingar som gäller.

Redan nu blickar han faktiskt fram emot nästa års SM-tävlingar, av en speciell anledning.

– Jag och min tränare Ricard Carneborn har en liten ”beef”. Han har tio SM-guld och nu har jag tio SM-guld, så vi får helt enkelt se vem som blir mest framgångsrik. Kanske får min framfart honom att börja tävla igen. Vem vet, skrattar Widgren.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52