Lindblad och Baffoun missar BJJ-VM

BJJ. Landslagets svartbältare kommer inte till start i Paris i helgen.
(Foto: Privat)

12 maj 2022  |  Mats Lilja

Som vi har berättat i flera tidigare artiklar så har det svenska BJJ-landslagets två svartbältare Max Lindblad och Alexander Baffoun jagat kvalificeringspoäng inför årets VM i Kalifornien.

Till skillnad från övriga bälten så måste svartbältarna, som är den högsta internationella tävlingsnivån, kvala in till VM-tävlingarna.

Både Lindblad och Baffoun nådde bronsmedaljer i den senaste tävlingen Dublin Open men behövde få med sig nödvändiga poäng även från tävlingarna i Paris Open kommande helg för att säkra VM-biljetter. Tyvärr så kommer ingen av dem nu till start – vilken även innebär att de missar årets VM.

– Det är så klart otroligt tråkigt både för dem och för oss, säger Svenska BJJ-förbundets elitansvarige Daniel Haglind.

Övriga fyra svenska landslagsutövare (Karl Pegers, Astrid Schölin, Rasmus Almström och Scarlett Anstiss Liljefors) kommer däremot att finnas med i VM. Årets tävlingar avgörs i Long Beach 1–5 juni i inomhusarenan med det officiella namnet The Mike and Arline Walter Pyramid.

– Förbundet kommer att skicka en landslagstrupp där samtliga har chans på pallplats. VM är årets största tävling under IBJJF och troligen också den mest prestigefyllda i världen. Alla stora namn är med och det är en speciell känsla att gå in i “The Pyramid”, säger Daniel Haglind.

Därtill kommer som vanligt en hel del svenska utövare att ställa upp i tävlingarna via sina klubbar. Hör gärna av er till lilja@budo.se och tipsa om ert eller andras deltagande i årets BJJ-VM.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52