Nu drar BJJ-VM 2022 igång

BJJ. Årets världsmästerskap i Kalifornien pågår till och med söndag.

2 juni 2022  |  Mats Lilja

Idag inleds tävlingarna i BJJ-VM i Long Beach, Kalifornien. Fyra späckade tävlingsdagar väntar med herrarnas svartbälten som avslutning på söndag.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet är på plats för tävlingarna i spektakulära The Walter Pyramid, som invigdes 1994 och är en av bara fyra pyramidformade byggnader i USA.

Arenan tillhör California State University i Long Beach och den 18 våningar höga pyramiden huserar i vanliga fall bland annat nio volleybollplaner och tre basketplaner.

The Walter Pyramid i Long Beach. Foto: Pixabay.

Nu har den intagits av BJJ-VM, som i år är tillbaka i staden. VM kommer att avgöras på tio olika tävlingsmattor under de inledande dagarna. De första matcherna går igång 09:30 (lokal tid) och tävlingarna pågår sen ända fram till kvällen.

Under den första tävlingsdagen kliver bland annat landslagets Karl Pegers och Astrid Schölin in i hetluften. Klubbkompisarna från Stark IF i Stockholm tävlar båda i fjädervikt i brunbältesklassen. Och deras respektive tävlingar avgörs dessutom samtidigt.

Tidsskillnaden i Kalifornien är -9 timmar jämfört med Sverige. Pegers och Schölins klasser är planerade att inledas 3:40 PM, vilket alltså är 00:40 svensk tid.

Tävlingarna kommer att sändas via strömningstjänsten Flo Grappling, där ett årsabonnemang kostar 149,99 dollar.

Information från IBJJF
» Schema (per tävlingsklass)
» Schema (per matta)
» Anmälda utövare
» Tävlingsträd (herrar)
» Tävlingsträd (damer)

Text: Mats Lilja
Arkivfoto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52