Thaiboxningsstjärnorna om VM-gulden

THAIBOXNING. Det har hunnit gå några timmar sedan Emma Stonegård Abrahamsson, Angela Mamic och Patricia Axling (bilden) vann VM-guld i Abu Dhabi. Så här upplevde de framgångarna.
– Jag ringde hem till pappa, det blev väldigt känslosamt, säger Angela Mamic till budokampsport.se.

4 juni 2022  |  Jonathan Broberg

Thaiboxnings-VM:s sista tävlingsdag blev en fantastisk svensk upplevelse.

Emma Stonegård Abrahamsson, Angela Mamic och Patricia Axling vann varsina VM-guld.

För Patricia Axling innebar det sjätte internationella mästerskapsguldet i karriären.

– Det är förstås en fantastisk känsla. Det har varit ett bra mästerskap och jag har känt mig väldigt stark och i bra form. Finalen idag var inget undantag, utan jag kände tidigt i matchen att jag hade en bra chans att vinna. Jag är nöjd med min turnering. Guldet innebär också att jag är kvalificerad till Combat Games nästa år.

Nu väntar World Games i USA i juli för Axling.

– Det har varit siktet länge för mig, men först ska jag njuta lite av VM-guldet. Det har varit ett bra år hittills med både EM- och VM-guld. Det känns bra att kunna visa att 34-åringen fortfarande är att räkna med.

Emma Stonegård Abrahamsson  (arkivbild)                   Foto: Annie Bondefelt

Emma Stonegård Abrahamsson vann sin karriärs första VM-guld idag.

– Det här är absolut en milstolpe för mig, det betyder mycket att vinna det här guldet, säger hon till budokamsport.se.

Hon hade full kontroll på händelserna i dagens final mot Ekram Abouelkomosan från Egypten.

– Jag kände rätt tidigt in i matchen att jag hade bra kontroll och bra blick. Jag hade sett henne i semin och var beredd på en tuff och tät match. Jag tyckte jag gjorde en bra final, det var stabilt.

Nu njuter hon av att vara nybliven världsmästare.

– Det känns helt sjukt. Jag visste att jag hade vunnit ronderna, så det var ren eufori. Jag har vunnit tre matcher i VM och inte förlorat en rond, det är förstås otroligt skönt. Jag är så himla glad och lycklig.

Angela Mamic (arkivbild)                   Foto: Annie Bondefelt

Den tredje svenska guldmedaljören för dagen blev Angela Mamic. Och trots många VM-medaljer tidigare var det här hennes första guld.

– Det var riktigt skönt. Jag ringde hem till pappa och då förstod jag att jag hade vunnit. Det gräts en del, det blev väldigt känslosamt. Helt underbart.

Mamic förlorade första ronden i finalen mot Anna Rantanen i -71 kg.

– Jag tyckte jag gjorde en bra första rond, så det gällde egentligen bara att öka. Planen var att jobba med low kicks och raka slag och få lite tydliga poäng, så satt säga. Det lyckades och det är hur skönt som helst.

Hon beskriver själv guldet som en av de stora framgångarna i karriären hittills.

– Det här är speciellt, helt i klass med mitt första EM-guld. Jag är glad över guldet, men jag är inte klar med det här. Nu vill jag försvara guldet.

Text: Jonathan Broberg
(Fotot på Patricia Axling är en arkivbild)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

7
6
11