Medaljregn under shorinji kempo-EM

SHORINJI KEMPO. EM avgjordes under helgen i Nantes, Frankrike. Mästerskapet var det första efter pandemin och det blev en succé för den svenska truppen. (Foto: Kenneth Ishii)

4 juli 2022  |  Annie Bondefelt

Tävlingsformen i shorinji kempo är en uppvisningsform och man tävlar i par med en förinövad koreografi som poängbedöms. Den svenska truppen till EM bestod av tio deltagare och flera av förhandsfavoriterna höll för trycket. Mixparet Arnaud Tiquet och Hanna Svedberg stod för en stark insats i klassen 3dan and above mixed/male, när kvalet var avslutat låg Sverige på en andra plats. Men det svenska paret lyckades höja nivån ytterligare i finalen och vann klassen efter en spännande vändning och försvarade därmed guldet från 2019.

– Det är helt otroligt att kunna försvara guldet från 2019 med tanke på hur duktiga alla andra var, speciellt i finalen. Det är många år av träning och en mycket intensiv uppladdning de senaste månaderna som ligger bakom. Att lyckas prestera det där lilla extra som krävdes i finalen kändes fantastiskt, säger Tiquet och Svedberg till budokampsport.se

Även Lotta Wersäll och Lovisa Johnsson imponerade denna dag när de fick kliva högst upp på pallen efter att ha vunnit finalmatchen i yudansha female-klassen

– Vi tog hem guldet med överraskande stor marginal poängmässigt, något vi inte alls hade räknat med. Det väldigt glädjande att damernas lägre klass höll hög nivå och att det finns flera duktiga par på uppgång, säger Wersäll och Johnsson.

Det blev ytterligare medaljer till Sverige då Moa Skan och Liam Callaghan tog EM-silver i kyukenshi mixed/male liksom Théa Mikkelsen och Astrid Ashraf i klassen kyukenshi female, två par som gjorde sin internationella tävlingsdebut. Svenskarna tog även en fjärde placering genom Rebecca Berggren och Hanna Björklund.

Foto: Kenneth Ishii

 

 

 

 

 

 

 

Samtliga svenska EM-medaljer

Guld Sveriges flagga Arnaud Tiquet / Hanna Svedberg
Guld Sveriges flagga Lotta Wersäll / Lovisa Johnsson
Silver Sveriges flagga Moa Skan / Liam Callaghan
Silver Sveriges flagga Théa Mikkelsen / Astrid Ashraf

 

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52