Flera medaljer för svenskarna i Shorinji Kempo-EM

Årets Shorinji Kempo-EM slutade fint för svenska landslaget, vilka plockade hem totalt fyra medaljer. Mästerskapet startade efter öppningstal som hölls av Aosaka sensei, en mycket berömd mästare inom sporten med 9 dan. Efter tävlingen bjöds det på ett flertal imponerande uppvisningar av Shorinji Kempo-utövare från olika delar av världen.

6 juli 2019  |  Jenny Svensson

Shorinji Kempo-EM som i år hölls i Eriksdalshallen är nu slut för i år och Sverige tog hem flera medaljer. Hallen andades budo från golv till tak och på läktarna satt både vänner, familj och övrig publik för att uppleva detta historiska evenemang. Historiskt då det var första gången Europamästerskapet i sporten hölls i Sverige och för att det för första gången sändes live.

Det var totalt 13 par i finalen och den största tävlingsklassen var 3 dan (och högre). Sverige hade tävlande i tre av fyra klasser, Kyu, Damer Yudansha och 3 dan (högre) och tog hem medalj i alla tre.

Lotta Wersäll som tillsammans med Lovisa Johnsson tog hem guldmedalj i damklassen, Yudansha, berättar att det var väldigt nervöst eftersom hon inte haft någon större koll på motståndet och att tävlingen var på hemmaplan. Både hon och Johnsson är jätteglada för vinsten och även för att det gick så bra för övriga landslagstävlande.

– En riktig skräll var att Hanna och Arnaud tog hem guldet i herrarnas mixklass 3 dan och högre, det var väldigt stort och Hannas tävlingsdebut i den klassen. Arnaud har tävlat flera gånger men första gången med Hanna, säger Lotta Wersäll.

GULD
3 dan och uppåt:
Hanna Svedberg/Arnaud Tiquet

Damer Yudansha:
Lovisa Johnsson/Lotta Wersäll

BRONS
Kyu:
Odilon Tilly-Sardou/Olle Lindström

Text: Jenny Svensson
Foto: Jenny Svensson

23
21
32