Nyheter

Patricia Axling vidare till semifinal

WORLD GAMES. Under natten klev Patricia Axling och Ewin Ates in i World Games thaiboxningstävling. Bägge svenskorna ställdes mot meriterat motstånd i kvartsfinalerna och Axling kvalificerade sig vidare till kvällens semifinal.
(Foto: Jonathan Broberg)

Under natten, svensk tid, klev de svenska thaiboxarna in i ringen. Patricia Axling ställdes mot Anaelle Angerville från Frankrike i -57 kilosklassen. Axling som i juni vann VM-guld visade att formen fortfarande fanns kvar och vann övertygande mot fransyskan med poängen 30-27.

Ewin Ates gick upp mot den meriterade israeliskan Nili Block i -60 kg, Block är välkänd för att vara en mycket svår motståndare och matchen slutade tyvärr  med förlust för svenskans del (27-30).

Ikväll kring 22:45, svensk tid, är det dags för semifinal. Då kommer Patricia Axling åter igen ta på sig handskarna då hon möter Iman Barlow från Storbritannien. I den andra semifinalen ställs amerikanskan Tierra Brandt mot Alex Tsang från Hongkong. Streaming finns här och resultaten uppdateras kontinuerligt här.

Oavsett hur semifinalen går väntar medaljmatch för Axling under morgondagen, om det blir att kriga för ett guld eller ett brons återstår att se.

Semifinaler -57 kg

-57 kg Sveriges flagga Patricia Axling  mot     Iman Barlow
-57 kg   Tierra Brandt mot    Alex Tsang

 

Text: Annie Bondefelt