Patricia Axling tog World Games-brons i thaiboxning

WORLD GAMES. Thaiboxaren Patricia Axling lyckades, som sista svensk kvar i tävlingen, få med sig en bronspeng hem. Bronsmedaljen blev också den enda medalj Sverige tog detta mästerskap.
(Foto: Nicole Kaiser)

17 juli 2022  |  Annie Bondefelt

Patricia Axling inledde turneringen med en vinst i kvartsfinalen mot Anaelle Angerville från Frankrike, hon förlorade sen semifinalen mot brittiskan Iman Barlow innan hon ställdes i bronsmatch mot Alex Tsang från Hongkong.

Kvällens match i -57 kg inleddes starkt av Axling, hon ägde mitten och pressade Tsang med tunga, raka slag och vassa knän som hittade sig fram i clinchen. Tsang försökte attackera men hittade få tillfällen. Första ronden gick till Axling och i den andra ronden accelererade svenskan och visade prov på ytterligare variation av tekniker. Tsang fick två räkningar i den andra ronden och när den tredje räkningen kom i rond tre valde domaren att avbryta matchen till fördel för Axling som därmed tog bronset till Sverige.

– Första gången i thaiboxningens historia, vad jag vet, fick man i den här turneringen fightas om bronset. Jag kände att allt jag inte fick ut i gårdagens semifinal skulle jag försöka få ut idag. Jag ville visa hela repertoaren, känslan var bara att jag åker inte hem utan medalj – det finns bara inte, säger Axling till budokampsport.se

Guldet gick sedermera till Iman Barlow och amerikanskan Tierra Brandt fick nöja sig med silvret på hemmaplan.

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52