ADV22: Dags för årets temavecka om antidoping

ANTIDOPINGVECKAN 2022. Hela den här veckan uppmärksammar vi vårt och andras antidopingarbete. Detta genom bland annat intervjuer, fakta och filmer.
(Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån)

18 juli 2022  |  Kansliet

Antidopingveckan är återkommande varje år på budokampsport.se även om tidpunkten kan variera.

I år har vi valt att arrangera den under sommaren då det är lite lugnare med tävlingar. Annars har året så här långt bjudit på en rad stora tävlingar och mästerskap, och kommer även att fortsätta att göra så efter sommaren.

Den närmsta veckan (18–22 juli) genomförs Antidopingveckan 2022 här på hemsidan och på våra sociala medier. Då kommer ni bland annat få möta företrädare för det svenska antidopingarbetet, några av elitutövarna inom SB&K, en av förbundets starkaste profiler inom antidoping samt få aktuell information kring utbildningsinsatser.

Att arrangera Antidopingveckan ingår i Svenska Budo & Kampsportsförbundets uppdrag. Detta enligt den verksamhetsplan för 2022 som antogs i samband med förbundsstämman den 26 mars.

Att informera om antidopingarbetet är även ett av förbundets åtta effektmål enligt SB&K:s förbundsutvecklingsplan, som alla specialidrottsförbund under Riksidrottsförbundet måste upprätta.

I RF:s stadgar fastslås dessutom att specialidrottsförbund ska ”aktivt arbeta för en dopingfri verksamhet inom förbundet och sina medlemsföreningar samt upprätta plan för antidopingarbetet” (11 kap, §4, punkt 5).

Har ni frågor kring Antidopingveckan eller antidopingarbetet i stort så kan ni kontakta oss på info@budokampsport.se.

Välkomna till ADV22!


Mats Lilja, Sofia Arnbom, Annie Bondefelt
Projektansvariga för Antidopingveckan
Svenska Budo & Kampsportsförbundet

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4