Jack Hermansson segrade i London

MMA. “The Joker” vann efter enhälligt domarbeslut.
(Arkivfoto: Chris Unger/Zuffa LLC/Bildbyrån)

24 juli 2022  |  Mats Lilja

Den svensknorske UFC-fightern Jack Hermansson, som fyllde 34 år för en dryg månad sen, gick under lördagen årets andra match i UFC. I sin förra match i februari föll han mot Sean Strickland via delat domslut.

Jack Hermansson var från början tänkt att möta engelsmannen Darren Till, men för andra gången hade Till ställt in ett möte med Hermansson på grund av skada. Första gången var i slutet av 2020 och nu hände det igen inför galan på O2 Arena i London. In som ersättare, med bara några veckor kvar till matchen, kom istället amerikanen Chris Curtis.

Mötet var co-main event på galan UFC Fight Night: Blaydes vs. Aspinall. Alexander Gustafsson hade tidigare under kvällen haft en tung återkomst och det svenska hoppet för kvällen stod nu till Hermansson.

“The Joker”, inför matchen rankad 8:a i mellanviktsklassen, är känd för sina nedtagningar av motståndarna men den här gången genomförde han hela matchen stående. Han överöste sin motståndare med framförallt sparkar och var statistiskt överlägsen när det gäller träffar. Hans 100 strikes var mer än någon annan fighter hade under galan.

“I can’t reach him”, konstaterade Curtis själv till sitt team i ringhörnan efter två ronder där Hermansson hade dominerat klart. I den tredje ronden var amerikanen mer offensiv och fick in några träffar men Hermansson hade poängfördelen att gå på och höll Curtis på avstånd matchen ut.

En tydligt frustrerad motståndare pekade finger (!) mot svensken både i slutet av den tredje ronden och när domarsiffrorna skulle förkunnas. “The Joker” fick där som väntat samtliga domare med sig och tog hem matchen med siffrorna 29–28, 29–28, 30–27.

Hermanssons professionella record är efter segern 23–7, varav 10–5 i UFC.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52