Nyheter

Jesper Waldestål knep Sveriges andra EM-brons

JODO. Europamästerskapets framgångar fortsatte under dagen med ytterligare ett brons. Denna gång var det Jesper Waldestål som fick kliva upp på prispallen.

Efter flera poolvinster i godan-klassen lottades Waldestål till direktkvartsfinal där han fick möta Emanuele Covino från Italien. Efter ännu en vinst var det dags för semifinal, där klev svensken upp mot holländaren Steven Burgman. Där fick han dock se sig besegrad vilket betydde en delad tredjeplacering för Waldestål.

Hur har ditt mästerskap känts så här långt?

– Jag trodde jag skulle åka hit och torska redan i poolen, men det gick över förväntan. De jag mötte i poolen är ju jätteduktiga så det var verkligen kul att man kunde ta sig så här långt, säger Waldestål till budokampsport.se 

Hur har uppladdningen varit?

– Jag låg med en kraftig förkylning i början av veckan så jag trodde inte att jag skulle känna mig så här fräsch, även om jag fortfarande känner mig lite sliten. 

Vad tar du med dig från dagens tävling?

– Jag behöver nog se över mina tekniker, alla slag kändes som att de satt så det var ju bra men det är något som saknas. Så det måste jag jobba vidare på.

Läs mer om svenskarnas framgångar här.

Text & foto: Annie Bondefelt