Laurens Loozen tog EM-brons

JODO. Laurens Loozen knep Sveriges första EM-medalj när han tog sig till en delad tredjeplats i de individuella tävlingarna.

17 september 2022  |  Annie Bondefelt

Loozen tog sig vidare från poolen innan han i kvartsfinalen ställdes mot sin landsman, Fredrik Nilsson. Loozen vann drabbningen och i semifinalen väntade David Griffiths från Storbritannien. Trots en bra match av svensken var det engelsmannen som gick vidare till final medan Loozen fick nöja sig med en tredjeplats.

Hur känns det att ta EM-brons?

– Att ta brons idag känns riktigt bra, hade ju helst inte mött Fredrik i kvartfinalen men då visste vi ju i alla fall att det skulle bli åtminstone en bronsmedalj till Sverige oavsett utgång, säger Loozen till budokampsport.se

Hur har mästerskapet varit hitintills? 

– Det har varit en superrolig dag, träffat många som man inte träffat på några år. Det är ett härligt community runt om jodon, på mästerskapen känns det som att man träffar massa vänner och sen kör man några matcher. Matchernas utgång betyder både allt och ingenting på samma gång, oavsett resultat så lär man sig mycket och får träffa andra jodoutövare från hela världen.

Hur kändes dagens matcher?

– Matcherna kändes bra, i efterhand kan man alltid känna att det är vissa poäng som man borde tagit som man inte gjorde. Jag har en del att jobba vidare på men jag lyckades också med vissa delar som jag inte förväntade mig, seminariet vi hade i fredags var till stor hjälp idag, avslutar Loozen. 

Läs mer om svenskarnas framgångar här.

Text & foto: Annie Bondefelt

 

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52